keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kesän hehkua

Vielä kertyy arkistoon tarinaa Rymsteerauksesta :) Viimenen viikko käynnissä ja mieli on hivenen haikea. Monet asikkaat ovat kysyneet, että onko puoti koko kesän tallissa. Ja melkein yhtä monet harmittelevat ja ihmettelevät lyhyttä aikaa. Vaikka onhan tämä 16 päivää hurjasti enemmän kuin ensimmäinen Rymstis. Viime vuoden rymsteeraus kesti vain 2 päivää. Taitaa olla palaverin paikka ja pohditaan ensi vuoden rymsteerausta huolella.







Mumbai-osastolla on väriloistoa. Kaikki sateenkaaren värit on edustettuna, sekaan on ripoteltu kullankimallusta ja erilaisia kuvioita. Raidallinen Molly-tuoli löysi uuden kodin Rymsteerauksen ansiosta <3 Taustaseinällä näkyy ihana eläinkuvioinen leveä tapetti, jota saa tietenkin Seinäruususta!

Mumbain vieressä on Kapkaupunki. Sen herkullisen keveät kukkakuosit ja kaffekupit saa hymyn huulille. Reippaan raidallinen matto ja iloisenväriset pikkutilpehöörit kuuluvat asiaan.



Madam Stoltzin valikoimasta löytyvät sorvatut kynttilänjalat on hauskasti maalattu osittain neonväreillä. Söpöt vekkivarjostimet on taas Rie Elise Larsenin tuotantoa.





Näihin värikkäisiin herkullisiin tunnelmiin on helppo uppoutua, kun kesäkin puskee kovaa vauhtia luontoon ja aurinko paistaa! Aurinkoista viikon jatkoa kaikille!





maanantai 19. toukokuuta 2014

Tampere on my mind

Kirjoitan nyt rymsteerauksesta vielä vähän :) Yhtenä kaupunkiteemanamme on oma rakas kotipaikka Tampere. Tuttu punatiilinen maanläheinen ympäristö järvineen, koskineen ja pienine piireineen.

Seinäruususta löytyy tapettia joka lähtöön. Tiilitapetti kuuluu olennaisesti Tampereen maisemaan, samoin mukulakivi. Myös harmahtava lautajäljitelmä ja koivunrunkotapetti luo kotoisaa tunnelmaa.



Vanhan nojatuolin idea lähti liikkeelle kirpparilta hankitusta ristipistotyöstä. Varaston nurkista löytyi punaista ruusukangasta sekä mustaa villaplyysiä. Näiden yhdistelmästä syntyi Ruustinnan tanttu.


Tampere on tekstiilitehtaiden kaupunki. Elina designin suunnittelemissa ja toteuttamissa tuotteissa yhdistyy pellavan hillitty hohde ja romanttiset pitsit ja röyhelöt. Saunatekstiileissä on uudenlaista hienostuneisuutta ja valkoiset hohtavat pöytäliinat kaunistavat minkä tahansa pöydän.



Yhdistimme Tampereeseen myös Lasistudio Jan Torstenssonin mainiot kierrätyslasituotteet. Viini- ja olutpullot ovat muotoutuneet maljakoiksi, lampuiksi ja juomalaseiksi. Kuvassa oikealla näkyvät HIK-lasit ovat mitä parhain mökkivieminen tai mieslahja. Miehille on niin hankala keksiä lahjoja ;)



 Tosi Tampere-fanille Ikkunaplussasta saa todella upean Pala Pispalaa-panelin. Kangas on 140 x 300 kokoinen maalauksesta painatettu kokonaisuus. Hiano!






sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kevään vilkkain viikonloppu?

Tampereella oli ihan hulluna tapahtumaa viime viikonloppuna. Tampere tunnetuksi ry järjesti Rakas Tampere-shoppailutapahtumaa, Käsityöyrittäjät käsityökorttelia, oli Speedway-kisaa ja Ravintolapäivää, Museoiden yötä ja Eurooppalaista ruokatoria. Ja aurinko helotti hellelukemissa. Kesäkelit sai ihmiset liikkeelle, mutta varmasti liikuttiin myös mökkien suuntaan.


Tallipihalla osallistuttiin Rakas Tampere-tapahtumaan sekä Museoiden yöhön. Illalla Rymsteerauksen tiimellyksessä saattoi lurauttaa vaikka kappaleen karaokea. Ilta oli onnistunut, idea oli ihmisten mielestä ilmeisen huvittava. Hyväntuulista ihmisvirtaa, jonka joukossa paljon uusia sisustamisesta innostuneita ihmisiä.



Pihaa värittivät ilmapallot, mutta myös Rymsteerauksessa mukana oleva yritys: Kukkien Marja Forsmann. Orvokkiasetelmat, upeat hortensiat, muratit ja muut väripilkut johdattivat ulkoa ihmisiä kohti tallia. Sisältä löytyy vielä tällä viikollakin edullisia ja laadukkaita leikkokukkia sekä istutuksia. Itselleni hankin jo puumaisen laventelin, jonka ruukkukin sammaloituu.



















Omasta hankinnastani päästäänkin kätevästi puutarhahommiin. Uusi kukkapenkkini alkaa vihdoin saamaan muotonsa. Monttu on kaivettu ja kangas levitelty, vain multakuorma puuttuu.


Kirsikat, omena- ja päärynäpuu kukkii ihan just <3 Kevään ensimmäinen ruohonleikkuu on suoritettu ja terassi öljytty. Kesäkelit jatkukoon!







tiistai 13. toukokuuta 2014

Sateinen ja harmaa maanantai

Suunnistin aamulla tihkusateessa Tallipihalle. Avasin tallin oven, laitoin valot ja lämmittimet päälle. Ja ihastuin, taas! Kuulostaa itsekeskeiseltä höpötykselta, mutta en voi sille mitään, että olen suunnattoman ylpeä aikaansannoksistamme. Tallissa on todella lämmin ja kodikas tunnelma.



Katselin hetken ympärilleni ja pohdin missä tunnelmassa olisi hyvä tänään työskennellä. Päädyin Transsilvaniaan koska siellä oli eniten laskutilaa läppärille, kansioille, laskimille ynnä muille. Muutenkin tuo mustanpuhuva tyyli on vedonnut muhun jo hyvän aikaa.




Tein varta vasten rymsteeraukseen rahin Elitiksen kankaasta. Keinonahan tikkauksilla koristeellisesti kuvioitu pinta on ihana ja sitä on ihan pakko hypistellä. Kangas on kyllä turkasen kallista, mutta ehkä rahi löytää arvoisensa kodin.














Toinen tapahtumaan valmistettu huonekalu on vanha Emma-tuoli. Sen kaarevat muodot verhottiin Villa Novan kohokuvioisella Pinto-sametilla.




Transsilvania-tuunelmista esille täytyy ehdottomasti nostaa Seinäruususta tilattavissa oleva "Pahatar"-tapetti. Se on niin magee! Tiedän itseasiassa yhden huushollin, jossa sitä on käytetty makkarissa. En tosin ole vielä päässyt sitä livenä siellä näkemään, mutta sekin aika vielä koittaa. Me vähän somistettiin tapettia House of Simonen käsin pakotetuilla nahkanaamioilla sekä Petra Viin vähän erikoisemmalla muotokuvaotoksella.




Koristeelliset liitutaulut Tuuni Designilta ja rautaiset kynttilänjalat sekä maljat täydentävät kokonaisuutta. Ja tähänkin tunnelmaan sopivat kasvit toimitti Kukkien Marja.





torstai 8. toukokuuta 2014

Töitä ja rymsteerausta

Hups, ompas aikaa vierähtänyt edellisestä. Kovin on kiireistä ollut, ennen ja jälkeen viikon Ylläsloman töitä on paiskittu hurjasti. Tavallisten töiden ohella on hoidettu sisustustapahtumaan liittyviä asioita ja kulunut viikko rymsteerattu Tallipihan tallissa oikein olan takaa.


Seinäruusun likat oli hommannu ihan tajuttoman upeita (ja osa myös kalliita) tapetteja. Tänä vuonnahan meidät idikset lähti eri kaupungeista. Rakentaminen aloitettiin Transsilvania-Berliini-akselilta, jonka paikka oli määritelty jo aikaa sitten.



Seuraavaksi siirryttiin Tampereelle ja siitä luontevasti Mumbaihin :) Rakentaminen on pitkälti tapetin nitomista ja kankaiden ripustelua, eli tikkaita ylös ja alas. Täytyy osata vähän ruuvvata ja ajatella luovasti olemassa olevista puitteista. Rakentaa vaikkapa hyllyt karsinan päälle tai taikoa puiston penkeistä sänkyjä ja lavuaarista pöytä.















Rakentaminen on ihanaa, mutta myös stressaavaa. Välillä rakentajien näkemykset joutuvat törmäyskurssille ja samaa verhoa siirrellään paikasta toiseen moneen kertaan. Täytyisi oppia tässä itse vähän hellittämään omista näkemyksistä ja luottaa muidenkin visioihin. Lopputulos on kuitenkin tälläkin kertaa mahtava. Tilaa ei uskoisi samaksi.



Lainasin rakennuskuvat Petralta
Tervetuloa Tallipihalle, Rymsteeraus pop-up on avoinna 10.-25.5.