maanantai 29. helmikuuta 2016

Aarteiden järjestelypäivä

Viikonloppuna aurinko soi meille ihania piristäviä kirkkaita säteitään. Niin paljon kun se mieltä nostattaa, niin samalla myös kaikki likaset nurkat oikein pompsahti näkyviin. Pölyä ja rasvaisia sormenjälkiä, yök.


 Kipot ja kupit tiskiin, rätti viuhumaan, suit sait sukkelaan. Vanha renginkaappi on äitin mummolasta peräisin. Joskus restaurointiopiskelujen aikaan harkitsin sen kunnostamista, mutta onneksi jätin sen entiselleen. Kulunut pinta kertoo tarinaansa.


Toinen kaappi on omasta mummolastani. Muistan ikkunan olleen lapsuuden leikeissämme jo kauan aikaa sitten. Joitakin vuosia sitten nappasin sen matkaani maalta ja rakensin siitä kaapin. Taustaseinän levyssä on vanhaa tapettia, sekin mummolan vintistä löytynyttä. Vähän valkoista maalia pintaan ja kanaverkon pala rikkoutuneen ikkunalasin paikalle. Vielä välihylly paikoilleen ja Voila! -kaappi on valmis.


Vanhoja kuppeja onkin kertynyt ihan mukavasti nurkkiin. Osa on perittyä, osa lahjoina saatuja ja osa itse ostettua. Rakastan astioitten kauniita kuvioita ja ihania sävyjä. Nää on mun aarteita!


Meidän perheen eniten käytetty resepti löytyy liitutaululle raapustettuna hyllyn päältä. Paljon muita juttuja meillä ei säännöllisesti tehdäkkään, varsinkaan reseptistä :)


Uusimpia keräilykohteitani on Juhla Mokka -kahvipurkit. Harmittavasti havahduin keräilyyn vasta purkin numero kaksi kohdalla, joten ensimmäinen (ja ehkä hienoin) musta Klaus Kurjen  suunnittelema purkki puuttuu. Ehkä se jostain tupsahtaa eteeni sopuhintaan :)


Köökkin maustehyllyyn on kertynyt kaikenlaista muutakin purkkia, purnukkaa ja emalimukeja. Kuvasta taas huomaa asioita joihin silmä tottuu arjessa. Köökkiremonttia odotellessa siis. Mummonkalsari ja beessi ei todellakaan oo mun lempparisävyjä.



Onneksi on maailmassa pieniä ihania asioita ja tavaroita, joilla elämäänsä sulostuttaa, niitä suurempia liikkeitä odotellessä. Ihanaa aurinkoista maaliskuuta kaikille <3

tiistai 23. helmikuuta 2016

Höyheniä

Löysin Indiskasta ennen joulua ihanan höyhenkuvioisen kaitaliinan. Hypistelin sitä pitkään käsissäni tietäen ettei meillä oikein ole sellaista pöytää, jossa se olisi edukseen. Höyhenkuvio houkutteli ja tajusin, että leveys riittää hyvin tyynynpäällisiin.


Ostin liinan ja ompelin siitä kolme tyynynpäällistä, joiden toinen puoli on musta. Kaivelin varastoitani ja huomasin, että höyhenten sävyihin sopivia vaaleanvihreitä ja -punaisia tyynyjä löytyikin sieltä.


Nyt on meidänkin torpassa niin trendikästä höyhenkuviota.



Sain ystävänpäivänä mieheltä yllätyskukkaset, jotka ovat kestäneet pitkään. En tiedä mikä kuihtuvissa tulppaaneissa kiehtoo, mutta huomaan, että olen ennenkin kuvaillut niiden maalauksellisia värejä.


lauantai 20. helmikuuta 2016

Saippuakauppias

Meillä Tallipihan Valjashuoneen puodissa on ollut jo pitkään Vuottaren saippuoita myynnissä, mutta tässä alku vuoden tohinoissa innostuimme parista uudesta kotimaisesta saippuatoimittajasta. 


Juuri sopivasti ystävänpäiväviikolla saimme Onnenpussin suolasaippuoita myymälään. Sydämenmuotoisissa saippuoissa on taivaalliset tuoksut. Oma suosikkini on vihreä kirpakan tuoksuinen Onni.




Eilen saapuivat Kulkurin Kartanon tuotteet. Jalkakylpypommeissa on viitta eri hurmaavaa tuoksua. Yksi pallero vadilliseen lämmintä vettä ja hemmottelukylpy jaloille on valmis! Tää on oivallinen lahjaidea <3



Kulkurin Kartanolta meille tuli myös sokerikuorintaa, josta kokeilussa kotonani on mansikan tuoksu. Ihana, toimii! Hohkakivisaippuassa toisella puolella on hohkakiveä ja toisella saippuaa. Hirmu kätevä jalkojenhoitotuote tämäkin ja ne ihanat tuoksut jälleen kruunaa kaiken. 



Lisäksi saimme samalta toimittajalta kosteusvoidetta ja karitevoita pienissä peltipurkeissa. Todella hoitavia tuotteita talvi-iholle. Kuivat käteni ja huuleni kiittää karitevoikäsittelystä!


maanantai 15. helmikuuta 2016

Messuilua Asta Rakentaja ja Sisustus 2016

Pitkien pohdintojen ja viimetingan ilmoittautumisen jälkeen piti päättää millä teemalla messuosasto rakennetaan. Piipahdettiin JenniMariaKyllikin kanssa Seinäruusussa jututtamassa Virpiä ja Merviä, jonka seurauksena paratiisiteema päätettiin.



Tapetetit taustaseinälle löytyivät Seinäruusun varastosta. Värityksenä vihreä on ainakin itselleni hivenen oudompi, mutta yllätyksekseni tykkäsin siitä ihan kamalasti.



Pikaisen aikataulun vuoksi osa messuille tarkotetuista kankaista ei ehtinyt perille ja piti soveltaa. Pikkuiseen rokokootuoliin sain kuitenkin Blendworthin lintukankaan. Kangas oli pohjaväriltään väärä, mutta sitten sovellettiin taas :) Onneksi varastoon on kertynyt kaikenlaisia kankaita. Tuolin runko ja pikkupöydät maalasin kalkkimaalilla, josta saatte kuulla myöhemmin lisää!



Osastomme oli iloinen väriläiskä, josta saimmekin runsaasti positiivista palautetta. 



Kolmen yrityksen yhteinen osasto toimi ihan kivasti ja saimme jaettua mainosflyereitä runsaasti. Mukava oli myös rupatella ihmisten kanssa kaiken maailman asioista.