keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Iloista värien leikkiä

Huristelin tiistaina Helsinkiin Annie Sloan-tuotteiden maahantuojan tiloihin opiskelemaan Chalk Paint™in saloja. Ilta Måla & moressa Museokadulla oli oikein mukava, innostava ja antoi lisää ideoita.





Ympäristö on viehättävä. Ihania vanhoja yksityiskohtia ja maalattuja juttuja. Kauniita sävyjä joka paikassa.


Meidän kurssilaisten illan jobi oli maalata pätkä vaneria. Kolmeen eriväriseen maaliin tehtiin erilaisia pintoja kirkkaalla ja tummalla vahalla. Provencen turkoosi neliö sai paksulti maalia ja rösöä pintaan jäljitellen vanhaa puuta, tummalla vahalla patinaa vielä päälle ja avot, johan lakkasi näyttämästä vanerilta. Keltaiseen (english yellow) neliöön kokeiltiin kirkasta ja tummaa vahaa sekä jätettiin yksi kohta ihan pelkälle maalille. Valkoinen vahattiin ja ihan reunaan kokeiltiin myös Annielle ominaista kulutettua pintaa lisäämällä päälle Graphiten harmaata ja kuluttelemalla Sanding padseilla pintaa sieltä täältä, että alla oleva valkoinen tuli näkyviin.




Maalien sekoittelua puuhattiin välillä lankun kuivuessa. Toiseen maaliin voi sekoittaa enemmän tai vähemmän toista sävyä ja saada hurjan määrän eri värejä aikaan. Me kokeiltiin valkoiseen sekoitettuja sävyjä. Chalk Paintissä on purkillinen mahdollisuuksia :)


Pääsimme myös kokeilemaan Annien sabluunoita. Itse en niinkään ole boordien tai yksittäisten kuvien ystävä, joten inspiroiduin tyylille ominaisesta runsaista päällekkäisistä kuvioista.  Käytin omassa pätkässäni Cocoa (rusehtava), Primer rediä (punainen), Henriettaa (roosa) ja valkoista. Töpstöps... 




Tässä kuvassa muidenkin tuotoksia.


Annie Sloanin-tuoteperheeseen kuuluu maalien ja vahojen lisäksi myös liuta kirjoja. Niihin täytynee perehtyä jatkossa paremmin. Myös kankaita on valikoimassa ja tilaukseen laitoinkin niiden mallit. 



Ihanaa juhannusta kaikille ja poiketkaahan putiikissa maalikaupoilla!


lauantai 18. kesäkuuta 2016

Maalari maalasi hyllyn maaleille

Tänä kesänä apunani Tallipihalla ja verstaalla pyörii Kaisa, jonka alkuperäinen ammatti on maalari. Olen varsin iloinen tästä reippaasta apulaisesta varsinkin kun tänä kesänä maalataan paljon :) Annie Sloan Chalk Paint™ täytyy kokeilumielessä sutia joka paikkaan!


Tallipihalla on onneksi paljon tilaa. Sään salliessa levittäydytään pihalle, mutta onneksi vanhan tallin suojiinkin pääsee, jos huono keli yllättää. Torista hankitun kaapin maalaaminen suoritettiin pihalla.
Suurimmat pölyt huispois ja maalia pintaan. Ei pohjamaalia, ei hiomista, helppoo ja nopeeta! Chalk Paint™ kuivuu nopeasti, joten kaappi valmistui ennätysajassa.


Kaapin runkoon sudittiin Aubussion, tumma sininen, johon jostain kumman syystä olen kovin mieltynyt. Siniseen? Laatikoihin käytettiin Paloma, Duck Egg, Emile ja French Linen -sävyjä.


Tummassa pinnassa näkyvät naarmut herkästi, joten pintaan lisättiin vielä läpikuultavaa vahaa. Annie Sloan Soft Waxin voi levittää isolla sudilla, mutta itse hinkkailin sitä puuvillareivulla kaapin pintaan.


Ja sitten purkit hyllyyn. Koko kaapin tuunaamiseen meni kaksi päivää. Ei paha :)

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Ruusun aika

Juhannusruusu pistää tänä vuonna parastaan. Valkoiset kukat täyttävät oksat runsaudellaan, niin että alimmat laahaavat maata.


Kaivoin kameran pitkästä aikaa käsiini ja kyttäsin ruusun vierellä pörriäisiä. 



Ihana ilma ja ilta. Nurmikolla pötköllään, huumaava ruusun tuoksu leijuu ympärillä ja kimalaiset surisee. Sinisellä taivaalla lentokoneen viiru. 


Pieniä hetkiä. Pitää muistaa nauttia.



tiistai 7. kesäkuuta 2016

Riippumatossa elämä hymyilee

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna ripustin riippumattoni päärynän ja pihlajan väliin. Siihen ainoaan paikkaan johon sen pihassamme saa.  Paikka on tontin nurkassa ja tien vieressä, joka on onneksi rauhallinen. Vaahtera on rehevä. Se varjostaa mukavasti ja aurinko siivilöityy kauniisti lehtien lomasta.


Riippumatosta käsin koko maailma näyttää ihan erilaiselta. Jostain syystä se on paikka, jossa mun sielu lepää.  Mattoni on leveä ja kun sujahdan sen sisään, uppoan syvälle ja ympäristö sulkeutuu pois. Lehtien havina ja linnunlaulu voimistuu, nurmikonleikkuri pörrää jossain.


Kun talven myrskyissä kaksi isoa oksaa vanhasta päärynäpuusta meni poikki, meinas poru tulla. Ei muuten (puun päärynät ei ehdi koskaan kypsyä), mutta mihin olisin mattoni ripustanut, jos se viimeinenkin oksien väli olisi hajonnut? Ja ihan turha ehdotella mitään metallihäkkyröitä, yök.


Toivotaan huomiseksi luvatusta myrskystä armollista päärynälle, että jatkossakin saan terapiakeinuni sen oksan hankaan ripustaa.