torstai 13. marraskuuta 2014

Käsityökortteli kädentaitomessuilla

Tänä viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin Tampereen messukeskuksessa on euroopan suurimmat käsityömessut. Pari hallillista täyttyy käsitöistä, käsityötarvikkeista, käsityöyrittäjistä ja tietenkin asiakkaista -käsityönharrastajista. Messut on oivallinen tilaisuus ostaa suoraan tekijöiltä taidokkaita töitä, vaikkapa joululahjaksi.


Omaa osastoa en messuilta ottanut, mutta on ilo olla mukana Suomen käsityöyrittäjien Käsityökorttelissa, joka koostuu Taidon tarina- näytöksestä sekä Kotimainen onkin kotimaista-näyttelystä. Kuskasin näyttelyyn ja näytökseen kaikkiaan 9 huonekalua :)


Saatuani mööpelit halliin sisälle yritin olla vähän avuksi. Pikkasen pääsinkin ripustelemaan eteisen seinäkankaita ja kiinnittelemään mallinukeille päitä :) En tiedä oliko musta oikein mitään apua, mutta sainpahan ainakin ikuistettua sitä luovaa kaaosta, joka näyttelyn syntymiseen tarvitaan.
Näyttelyyn valmistui eteinen, keittiö, lastenhuone, olohuone ja pukeutumishuone. Ja kaikki tietenkin kotimaisilla tuotteilla sisustettuna.Näyttelyssä on infopiste, jossa päivystää joka päivä yksi käsityöyrittäjä. Pisteestä on mahdollista saada infoa tuotteista ja tekijöistä sekä osallistua arvontaan. Palkintoina mitäs muutakaan kuin upeita kotimaisia käsityötuotteita! Näyttely ei ollut ihan valmis vielä kun lähdin, mutta en lähtisi tässä kaikkea muutenkaan paljastamaan. Menkää itse katsomaan! Ja jos satutte klo 13 nurkilla olemaan maisemissa, niin tsekatkaa näyttelyn vieressä E-hallissa myös Taidon Tarina. Silkkaa suomalaista käsityötä sekin.Näihin Taidon Tarinan-harjoituskuviin ja tunnelmiin päätän postauksen tällä erää. Messuillaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti