maanantai 22. joulukuuta 2014

Remppahommia

Sain päähäni eräänä vapaapäivämaanantaina roudata yläkerran pikkuhuoneesta yhden kaapin kellariin. Kaappi on ollut huoneessa talon ostamisesta lähtien, koska edellinen asukas ei sitä mukaansa tarvinnut. Kaapilla, kuten ei huoneellakaan, ole ollut mitään varsinaista virkaa. Kuitenkin kaapin lähdön jälkeen huone muutti jotenkin muotoaan silmissäni ja aattelin, että siitähän voisi tulla vaikka työhuone.

Puolisoni, joka on varsin siisti mies, on varmaan onnellinen tämän kuvan julkaisusta. Tämä oli siis lähtökohta. Vielä normaalia sotkuisempi, koska tyhjensin kaapin lattialle. Huone on ollut vähän sellainen mun aarteiden säilytyspaikka, koska rakastan kaikkea vanhaa tavaraa ja johonkin ne kaikki on laitettava.

Olin seinäruusun alelaarissa jo tovin katsellut yhtä tapettirullaa ja vihdoin saatoin kipasta sen hakemaan. Kun tarpeeksi kauan jotakin haluaa niin näyttää sille paikka löytyvän :) 
Ja eikun tapetin poistopuuhiin. Rapsuteltavaa riittää iltapuhteiksi, sillä vanhat ällöttävät nuhjaantuneet tapetit täytyy saada kokonaan pois. Ajatuksena on tapetoida vaan yhtä seinää ja loput maalata.Tapettien repimisen jälkeen piti kittailla saumoja ja kaiken maailman koloja. Onneks puoliso jeesasi tässä kohtaa, että paasin aika pian maalauspuuhiin.Pari kerrosta maalia riitti ja nuhjuinen ilme oli poissa. Vaikka rakastankin värejä, valitsin valkoisen pikkuhuoneen seiniin. Siihen on syynsä; nimittäin lattian ja katon kellastunut männyn sävy. Se sai jäädä toistaiseksi, että huone valmistuu jouluksi.Maalauksen jälkeen päästiikin tapetin kimppuun. Seinän pätkä on aika kapea, joten rullallinen riitti juuri sopivasti. Nuukailin sen verran, etten ostanut liisteripurkkia vaan sain ystäviltä ylijäänyttä liisteriä, joka oli kylläkin tarkoitettu erilaiselle tapetille. Ensimmäinen vuota meni vähän ketuilleen kun laitoin liisterin seinään ja tapetin perään. Sehän venähti ja nousi kupruille, mutta onneksi pahimmat muhkurat laskivat kuivumisen myötä. Loput vuodat liisteröin ja laitoin vasta vetyttyään seinälle. Ihan ok tuli :)Vihdoin alkaa paras osuus koko hommasta, nimittäin sisustaminen. Osa hommasta saa vielä vähän varrota, sillä ajattelin tehdä toiseen päähän huonetta työpisteen ja se tarvitsee puutavaraa. Vanha Bilnäsin kirjakaruselli jemmaa toiselle puolelle tulostimen ja toiselle läjän sisustus- sekä verhoilukirjoja. Vanha tuoli löytyi pihasaunan vintiltä. Kunnostin sen ja nyt se saakin toimittaa työjakkaran virkaa, kunhan saan pöydän ompelukoneelle ja tietokoneelle.


Kirjakaappi ja vanha naulakko löysi jo paikkansa, samoin tv. Nyt vois kattella vaikka jotain muuta kun urheilua, jos sattuis olemaan toimiva antennipistoke. 


Huoneessa on kyllä mukava tunnelma nyt jo vaikka kaikki tavarat ei ole vielä paikoillaan. Täytynee mennä joulun yli ja viimeistellä huonetta pikkuhiljaa.2 kommenttia:

  1. Ihana muutos huoneessa ja kyllä remontti kannatti tehdä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Onhan tuo remppaaminen aika palkitsevaa :)

    VastaaPoista