torstai 15. tammikuuta 2015

Formex-terveiset

Tammikuu ja perinteinen messureissu Tukholmaan. Sitä alkaa aina joulun jälkeen odottamaan kuin kuuta nousevaa. Joulu kyllästyttää ja odottaa näkevänsä jotain pirteää kevätuutta. Niin tänäkin vuonna ja mukavaahan siellä oli vaikkei mitää aivan ennennäkemätöntä eteen tullutkaan.


Metallijutuista kupari näyttää pitävän pintaansa edelleen. Erilaisten korien ja pöytien lisäksi metallisia koriste-esineitä oli joka lähtöön. Ananas näytti olevan in, samoin suuret puiset shakkinappulat ja hevosen päät.
Pastellisävyt jatkaa edelleen kevään värien etunenässä. Puuteriset ja murretut sävyt yhdistettyinä kotoisan rennosti vaaleaan puuhun, mutta mukana oli myös kirkkaita ja raikkaita sävyjä. Tutut musta-valkoiset ja myös sini-valkoiset graafiset kuvioinnit jatkavat tyynyissa ja matoissa.
Kirkkaan keltainen ja lohenpunainen/persikka väreinä näkyivät myös vahvasti.

Omia suosikkejani oli Jakobsdalsin osastolla ollut lintukankaalla verhoiltu divaani. Kangas oli värikäs mutta vaalea, todellinen herkku!


Messuilla näkyi edelliskertaa enenmmän myös erilaisia polttimoita valaisimiin. Suuret pyöreät polttimot simppeleissä metallin värisissä tai värikkäissä kannakkeissa roikkuivat monella osastolla. Erikoisimpia polttimoitakin löytyi ja luultavasti nämä ovat niitä ensisyksyn hittejä. (psssst. Valjashuoneella on jo pieni valikoima näitä.) 

Puutarhajuttujakin tuli katseltua ihan oman pihan laittoa silmälläpitäen, mutta myös Valjashuoneen valikoimia ajatellen. Viime kesänä toiselle puolelle taloa muutettu sisäänkäynti putiikkiin mahdollistaa uusia asioita. Lyhtyjä kaupiteltiin ulkoa jo koko syksy, mutta saattaapi olla, että tänä keväänä muunkinlainen puutarhainnostus tulee näkymään Tallipihalla.
Sen lisäksi, että Formex-reissu on visuaalisesti innostava, on sillä muitakin hyviä puolia. Kollegoiden kanssa tehty matka mahdollistaa kaikenlaisen jutustelun niin omista asioista kuin yrittämisestäkin. Kullakin meistä on omia haaveita ja visioita yrityksiemme kehittämisestä, mutta jaamme myös yhteisen aiheen: Tallipihan. Välillä visiot alueen kehittämisestä on hyvinkin villejä ja kaukauselta tuntuvia, mutta unelmiahan pitää olla. Tällä reissulla haaveiltiin todella upeasta koristeellisesta ja suuresta palviljongista keskelle pihaa.Oi miten hieno se olikaan!

3 kommenttia:

  1. Paljon mielenkiintoisia bongauksia messuilta. Kiitos niistä! Mie ihastuin kyllä eniten tuohon Jakobsdahlsin divaaniin. Tosin voisi ottaa myös tuollaisen upean pihapaviljongin vaikka se ei ehkä tyylillisesti ole kaikkein osuvin valinta Lapin männikkökankaalle. :)

    VastaaPoista
  2. Nähtäväähän messuilla on vaikka kuinka. Täytyy aina vähän valita mihin keskittyy :) Tuo Jakobsdahlsin divaani on kyllä niin herkku, että otin yhteyttä yritykseen, josko lintukangasta saisi ainakin myyntiin!

    VastaaPoista
  3. Mukava kuulla että värejäkin löytyy, erityisesti keltaista.

    VastaaPoista