torstai 20. elokuuta 2015

Huvia vai työtä?

Terveisiä Tukholmasta Formex-messuilta! Perinteinen elokuun reissu työporukalla on tehty ja hauskaa oli, niinkuin aina. Vaikka messuille mennäänkin työmielessä, laivamatkat on osa jutun jujua. Monta tuntia aikaa tutustua paremmin ihmisiin, jotka toimivat ja yrittävät samassa ympäristössä kanssasi. Kenelläkään ei ole kiire mihinkään, voidaan nauttia ruuasta ja juomasta. Ja nauraa. Huumoria ei nimittäin näiltä reissuilta puutu.


Lainasin tähän toisen reissulaisen kuvaa, koska itse en tullut ottaneeksi kuvia kuin messuilta. Kuva kertoo tunnelmasta!



Messukeskuksen aulassa esitellään kauden teema, Nordic Essence. Tällä kertaa paikalle oli rakennettu valtava pahvilaatikkokasa. Sitä ihmetellessä kävi ilmi, että sinne pääsee sisälle kipuamaan. Yläkertaan oli tehty kansallisromanttisia asetelmia ja ulkopuolella laatikoissa oli erilaisia eri materiaaleista valmistettujen tuotteiden esittelyjä. 



Aulan näyttely oli mielenkiintoinen ja viehättävä, mutta itse nautin eniten runsaista osastoista. Rakastan kauniita kankaita ja harmittavan usein messuosastoilta puuttuu tekstiilit, jollei näyttilleasettaja satu olemaan kangastoimittaja.


 Jakobsdalin osasto oli viime vuonnakin ihana lintukankaineen, eikä se pettänyt nytkään. Korkealta metrien korkeuksista valuvia kankaita, ihanasti verhoiltuja vanhoja huonekaluja, tyynypinoja ja massiivisia lampunvarjostimia.


Osastolla on myös aina eläimiä :) Nytkin kettu lymyili tyynypinon vieressä ja  linnut parveili tarjottimilla. Tänä syksynä aijon selvittää mistä voisin näitä ihanuuskankaita käsiini hankkia.


 Pidin myös Odd Mollyn osastosta riippumattoineen ja biitseineen. Kaksi kertaa vuodessa Formexissa käyville herkkua on juuri nämä osastot, jotka näyttävät joka kerta erilaisilta. Monet osastot eivät nimittäin muutu kahta kertaa vuodessa, joten välillä valitettavasti vaivaa tunne, että tää on niin nähty.



Messuilla pienet yksityiskohdat saattavat jäädä mieleen, kuten paperihattuinen fasaani Ricen osastolla. Sieltä löytyi myös paljon muuta ihanaa värikästä keittiöön ja kammariin.



Jostain kumman syystä iloiset ja värikkäät asiat tarttuvat usein linssiini. Tai humoristiset, koska eihän sisustamisen tarvi olla niin vakavaa eikä ole yhtä oikeaa tapaa.



Tokihan elokuun Formexiin kuuluu myös joulu. Yhdellä osastolla sain kylmänväreitä ja puistatuksia, koska se oli vaan niin mauttoman rönsyilevä. Mutta toisaalta sieltäkin seasta löytyisi varmasti kivoja pikkujuttuja Valjashuoneen jouluvalikoimaan.




Kaikenkaikkiaan matkaan tarttui pari uutta potentiaalista tavarantoimittajaa ja hurjasti positiivista energiaa. Vi ses!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti