sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Uudet verhot -hitti vai huti?

Perjantaina työmatkalla eksyin Anttilan kodin sisustusosastolle. Remonttialen laarit oli pakko penkoa läpi ja käteen tarttuikin kaksi puuteriroosa-valkoraidallista verhoa. Hinta oli huimaava vitosen kappale, joten vaikka epäilin verhojen sopivuutta meidän olkkariin uskalsin ne ottaa matkaan.


Verhot oli paketissa raidat pystysuuntaan ja yllätyin, kun avasin paketit. Poikkiraidalliset ei ollut tulleet mielenikään enkä tietenkään ollut katsonut paketin takapuolen kuvaa. No halvat oli, annetaan mahdollisuus. 

Kotona riivin vanhat verhot alas ja ajattelin kokeeksi ripustaa toisen verhon paikoilleen silittämättä. Ihan vaan katsella ja makustella onko näistä meidän verhoiksi. 


No nyt tais tulla huti. Väritykseltään verhot kyllä sopii, mutta jotenkin tuo materiaali tökkii. Ja toista verhoa levitellessäni huomasin myös ongelman vaakaraidoituksessa. Verhot on keskenään erilaiset, toisessa näkyy yläreunasa sentti vaaleanpunaista raitaa ja toisessa viisi senttiä. Kaikki ei varmaan asiaan suurempaa huomiota kiinnittäisi, mutta mun silmään raidat eri tasoilla on ehdoton ei! 


Valjashuoneella mua odotti paketti Adoralta, josta paljastui verhokangasmalleja. Juuri sopivasti, kun asia oli muutenkin mielen päällä. Pellavaisista kankaista ei värejä löytynyt, mutta valkoiset ja harmaat kankaat olivat materiaaliltaan taivaallisia. Ohuet kevyet ja varsinkin valuvasti laskeutuvat tuplaleveät pellavakankaat sai heti mielikuvituksen laukkaamaan. Näistä taitaa tulla meille uudet verhot.


Valjashuoneen valikoimassa on paljon erilaisia verhokankaita. Nosteskelin niitä kevään kunniaksi vähän näkösämmälle, sillä usein ikkunan pesun yhteydessä tekee mieli vähän uudistaa ilmettä.
Puuvillaisten ja pellavaisten kankaiden värimaailmat on runsaat. Vaikka Adoran malleissa ei värejä ollutkaan, niin muista mallistoista niistä löytyy. Yksiväristen lisäksi on runsaasti erilaisia kukkakuoseja ja raitoja. Pelkkien printtien lisäksi kankaissa saattaa olla erilaisia aplikointeja ja pintastruktuureja.


Satiinipintaisten kankaiden valikoimista löytyy näyttäviä kuoseja ja kokonaisia sarjoja, joista voi tehdä isojakin kokonaisuuksia. Laskosverhoihin, sivuverhoihin ja vaikka tyynynpäällisiin voi käyttää samasta sarjasta ei kuoseja, koska värit on suunniteltu sopimaan keskenään.Keinokuitujen lisäksi ylellistä ilmettä saa silkillä, joita mallistoista löytyy kymmeniä erivärisiä. Kuvassa näkyvään Kandolan silkkiin on mahdollista valita Swarovskin kristallit tuomaan lisäsäihkettä. Silkkiverhot kannattaa aina vuorittaa, jolloin niiden väri kestää valoa paremmin ja ohutkin silkki saadaan laskeutumaan kauniimmin.Nyt taidan nykäistä tuon epäonnistuneen ostoksen alas ikkunasta ja pohtia mitä muuta kankaasta voi tehdä. Verhot oli niin edulliset ettei niitä kannata edes palauttaa. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti