perjantai 8. heinäkuuta 2016

Ikea-tuunausta

Sain idiksen erään puolalaisen Chalk Paint stockistin työstä. Ikean vanerilaatikoista saa komean myyntilipaston nupeille. En tietenkään tohkeissani ymmärtänyt ottaa työvaiheista kuvia, mutta kuvitelkaa!


Lähtökohtana oli aiemmin hankitut kolme vanhaa vanerilaatikostoa, jotka olivat valkoisiksi maalattuina toimineet nuppien myyntilaatikoina Valjashuoneella. Ikeasta haettiin kolme samanlaista lisää ja neljä pöydän jalkaa.


Onneksi apunani koko kesän on ollut Kaisa, jolta maalaus sujuu. 36 kpl pikkuisia lootia ja 6kpl runkoja maalattavana ja vahattavana. Vierähtihän siinä jokunen tunti. Maali oli luonnollisesti Chalk Paintia ja väriksi valitsin tumman graphiten. Siitä tulee hyvin muut värit esille.


Kun kaikki laatikoston osat oli maalattu ja vahattu, käsittelyyn pääsi pohjavaneri ja jalat. Etummaiset kippurajalat olivat alunperin mustaa mitäliemateriaalia ja takajalat valkeaa metalliputkea. Molempiin maali ja vaha päälle, niin näyttävät jotakuinkin samalta.
Lipasto kasattiin liimaamalla rungot yhteen. Jalat ja alimmaiset rungon osat ruuvattiin pohjalevyyn. Alunperin vanelipastojen laatikoissa on kolot, niiden auki vetämistä varten. Nuppeja varten porasin reijän toiseen päähän lootaa, jolloin niitä voi käyttää nurin päin. 


Vielä on muutama laatikko vailla nuppia, mutta tilauksia on jo maailmalla, että eiköhän niissäkin kohta jonkinmoinen vedin ole.
Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Aika työläs, mutta hauska prokkis 😊

3 kommenttia:

 1. Todella kekseliäitä ratkaisuja ja onnistunut lopputulos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oda! Idea on kyllä pöllitty, että siitä en tohdi kokonaan kunniaa ottaa 😊

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista