tiistai 9. tammikuuta 2018

Tammikuun tuunausprojekti

Löysin joulukuulla Kuninkaankadun Fidasta hauskan pienen senkin. Mööpeli herätti heti villejä ajatuksia eri värivaihtoehdoista ja pian senkki koristikin putiikin nurkkaa. Joulukiireissä ei ehtinytkään muuta kuin vähän suoda ajatuksia maalailulle, mutta nyt tammikuulla pääsin tositoimiin.


Värin valinta olikin yllättävän suuri pulma. Annie Sloanin Chalk Paintistä löytyy kuitenkin melkein neljäkymmentä sävyä, että valinnan varaa on. Mööpeli tulee ilmeisesti päätymään myymäläkalusteeksi ja esimerkiksi, joten jätin pohdinnoista pois valkoiset ja muutaman muun värin, joita olin jo käyttänyt putiikin kalusteissa.


Senkki verstaan pöydälle, pikainen pesu ja suti heilumaan! Päätin maalata myös metallisten vetimien ja lukkojen helojen yli, sillä niissä oli niin naurettavan pienet ruuvit etten saanut niitä irti. Mutta kerta ei ole ensimmäinen ja tiedän miten ne saan fiksattua :)Päädyin väriyhdistelmään, joista ensimmäiseksi maalattiin Chateau Grey. Vihertävän harmaa sävy on kaunis ja sinällään sopisi myös putiikin salongin puolen kalustukseen, mutta havittelin vähän toisenlaista lookkia.Maalikerroksen kuivuttua, otin toisen värin käsittelyyn. Se oli Provence, ensimmäisiä ihastuksiani Chalk Paintin maailmasta.Maalasin täysin ensimmäisen värin piiloon. Järjetöntä :) tai odottakaas!


Maalin kuivuttua viikonlopun yli kaivoin sanding padsit esiin. Hankasin koristeleikkauksista, kulmista ja vähän muualtakin alempaa sävyä esiin. Huomasin, että välillä kerrokset olivat liian ohuita tai painoin liian kovaa ja alkuperäinen vaalea sävy tuli näkyviin. No siitä viis, kulunut mikä kulunut!
Maali pöllyää aika paljon ja työn olisi voinut tehdä myös toisessa järjetyksessä. Eli seuraavaksi sudin pintaan kirkasta vahaa. Myös vahaamisen jälkeen olisi voinut pintoja kulutella, jolloin pölyä syntyy vähemmän.


Vaha tummentaa väriä aina hieman ja tuo tummempia kohtia muutenkin enemmän esiin. Levitän vahan yleensä pensselillä ja hierrän vanhalla lakanarievulla sen maalin sisään.


En malttanut olla sipaisematta vielä himpun Annie Sloanin Bright gold Gilding waxia metalliosiin sekä koristeleikkauksiin. 


Siinä se nyt on valmiina... ehkä! Pikkasen tekisi mieli vielä tummalla vahalla patinoida sieltä täältä senkkiä, mutta taidan nyt silmitellä sitä jonkin aikaa. Ainahan näitä voi jalostaa ja jatkotuunata myöhemminkin.

Erittäin värikästä uutta vuotta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti