maanantai 28. toukokuuta 2018

Viikon väri: Burgundy

Annie Sloan  Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 sävyä. Itse huomaan mieltyneeni kartan vasemman laidan viileisiin punertaviin, sinisiin ja vihreisiin sävyihin, kun taas oikean laidan lämpimät sävyt jäävät täysin huomiotta. Siispä heitin haasteen itselleni ja aion maalata kartan kaikki sävyt. Toteutan homman aakkosjärjetyksessä ettei hankalimmat värit jää viimeisiksi. 


Burgundin punainen Chalk Paint™ -purkki on ennenkin ollut kädessäni, mutta silloin maalamaani peilin kehys ei onnistunut. Siitä tuli jotenkin tylsä ja liian tasainen. Ehkä tämä syvä punainen väri tarvitsee kaarevia muotoa tullakseen parhaiten esiin.Yksi neljän tuolin sarjasta päätyikin verstaan pöydälle ja sivellin alkoi viuhua. Parin maalikerroksen jälkeen päätinkin vahan sijasta kokeilla muunlaista pintakäsittelyä. Annie Sloanin Craqeleur settiin kuuluun kaksi ainetta, joilla pinta saa lakkamaisen tunnun, mutta suinkaan mitään uutta ja kiiltävää! Ensin sivelin pintaan krakleerausaineen step1 kerroksen. Myöhemmin samana päivänä levitin step 2-purkista kerroksen tuolin pintaan ja jätin kuivumaan.


Hommahan ei mennyt ihan kuin Strömsöössä vaan jakkaran pinnassa siellä täällä oli näkyvissä harmaita länttejä. Arvelen, että olin jättänyt liian paksun kerroksen jompaa kumpaa (tai kumpaakin) ainetta. Hioin harmaat kohdat ja sutaisin niille maalia. Onneksi ne eivät olleet kovin suuria alueita, eivätkä oikeastaan erotu lopputuloksessa lainkaan.

Jotta Craqueleurin aikaansaamat halkeamat näkyisivät paremmin, ne täytyy vahata. Otin mustaa vahaa ja kävin tuolin sillä läpi. Tämän jälkeen pyyhin pintaa vielä voimakkaasti puhtaalla rievulla jotta mustaa vahaa jäisi vain halkeamiin eikä muuten tummentamaan pintaa. Ja koska en voi vastustaa nykyään kullan kimallusta niin sutaisin myös Gilding waxia selkänojaan hivenen.Tilkkulaatikostani löytyi sopivan kokoinen ja värinen pala Linwoodin pellavakangasta. Se on ihan täydellinen pari Burgundin sävyn kanssa. Raidat ja kankaan hienoinen pellavan kiilto näyttää niin hyvältä tuolin kaareven muotojen seurana.


Tämä työ onnistui kyllä loppujen lopuksi oikein hyvin. Voisin vaan tuijotella tuolin kaarevia etujalkoja, niin tuo muoto ja väri hivelee silmääni.


Punaisen jälkeen siirrytään maanläheisiin sävyihin; seuraavana vuorossa siis Chateau Grey. Pysyhän kyydissä :)

Aurinkoista viikkoa ja onnea valmistuville!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti