torstai 26. heinäkuuta 2018

Viikon väri: Emperors silk

Annie Sloan  Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 sävyä. Itse huomaan mieltyneeni kartan vasemman laidan viileisiin punertaviin, sinisiin ja vihreisiin sävyihin, kun taas oikean laidan lämpimät sävyt jäävät täysin huomiotta. Siispä heitin haasteen itselleni ja aion maalata kartan kaikki sävyt. Toteutan homman aakkosjärjetyksessä ettei hankalimmat värit jää viimeisiksi.Maalausvuorossa oli tuttu Chalk Paint™ väri: Emperors Silk. Olen maalannut sillä paljon mm. kynttilänjalkoja jouluksi ja yhden peilioven näyttelytarkoituksiin. Sävy on todella ihana, syvä, kunnon punainen. Tälläkin kertaa käsittelyyn pääsi tuoli varaston nurkista.


Voimakas punainen yhdistyy mielessäni helposti jouluun tai ainakin syksyn ruskaisiin sävyihin. Halusin tällä kertaa jotain raikkaampaa, joten yhdistin sen siniseen. Maalasin tuolin ensin Annie Sloan Chalk Paint™ Greek Bluella. Ja päälle sudin sitten punaisen sävyn.Punaisen maalikerroksen jälkeen vahasin tuolin Clear Waxilla. Vahaamisen jälkeen kuluttelin sieltä täältä maalipintaa niin että sininen väri tai jopa alkuperäinen ruskea puu pilkistää punaisen pinnan alta. Kuluttamisen voi tehdä ennen vahaamistakin, mutta silloin maali pölyää paljon. Vahaamisen jälkeen kuluttaminen on hieman työläämpää, mutta siivoaminen on helpompaa.Verhoilin tuolin vaaleansinisellä ruutukankaalla, joka on Villa Novan Chatham. Lopputulos näyttää mielestäni oikein raikkaalta.


Mä hankin useimmiten mööpelit erittäin halpoina raatoina, jotka eivät sellaisenaan ole käyttökelpoisia. Kuten nämä esimerkkituolitkin, jotka sain lahjoituksena. Osa tuoleista on kärsinyt matkan varrella reippaasti, jaloista on kaluttu palasia tai joku ötökkä on kaivertanut koloja sarjoihin. Kuudesta tuolista yksi on kasa puupalasia, kolme vaatii liimausta ja kaksi vanhoja haisevia pehmusteita lukuunottamatta oli kunnossa. Näiden oikea entisöinti veisi niin paljon aikaa etten siihen ryhdy, enkä usko, että sen jälkeen niitä olisi helppo myydä eteenpäin. Nyt ehkä saan maailmalle ne iloisina yksittäiskappaleina, joita joku arvostaa sisustuksellisina elementteinä kotonaan.

Mahtavaa maalausviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti