maanantai 13. elokuuta 2018

Viikon väri: Florence

Annie Sloanin Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 eri värisävyä. Itse huomaan mieltyneeni tietynlaisiin sävyihin, lähinnä viileisiin punaisiin, sinisiin ja vihreisiin, jotka löytyvät kartan vasemmalta reunalta. Lämpimät keltaiset, oranssit ja murretut vihreät kartan oikealla laidalla eivät tule mieleeni lainkaan, kun aion maalata jotain. Siispä heitin haasteen itselleni kaikkien sävyjen kokeilusta ja päätin toteuttaa sen aakkosjärjestyksessä niin vaikeimmat valinnat eivät jää viimeisiksi.



Sisustusmaailmasta löytyy hurjasti erilaisia tuotteita ja tarvikkeita, joilla vaikka huonekalujen tuunamisesta tulee hauskaa. Tutustuin Pappilan Sunday Shopin Minnan kautta Saltwashiin, jolla saa hauskaa säänpieksemää pintaa aikaan. Tällä kertaa maalausvuorossa oli Annie Sloanin Chalk Paint™ Florence, jonka kaveriksi laitoin Old Whitea ja Saltwashia.



Mulla oli kotona vanha jakkara, jonka vaalea pinta oli imenyt itseensä vuosien varrella kaikenlaista likaa ja kaipasi uutta ilmettä. Eikun hommiin siis! Saltwash jauhetta laitetaan maalin sekaan ja tökötti suditaan mööpelin pintaan. Maali oli paksua ja sen oli tarkoituskin jäädä röpöpintaiseksi. Itse tökin tahallani pintaan kohoumia, enkä siloitellut pensselinjälkiä lainkaan. Huoletonta hommaa! 


Chalk Paint - Saltwash sekoituksen kuivuttua sudin pintaan vihertävän turkoosia Florencea vahvan kerroksen. Maalin kuivuttua otin käteen karkeaa (80) hiekkapaperia ja aloin käydä pintaa läpi. Saltwash kohoumat tulivat nopeasti läpi päällimmäisestä maalikerroksesta ja pinnasta tuli hyvin elävä. Vahasin vielä lopuksi jakkaran Annie Sloanin Clear Waxilla.



Tykkään kuluneesta pinnasta ja paljon olen sitä tehnytkin, mutta Saltwashilla siitä tuli erilainen. Pelkät Chalk Paintillä tehdyt maalikerrokset vaativat hellää otetta kulutusta tehtäessä ja siltikin usein käsissäni alin värikerros kuluu puhki ja alkuperäinen väri pilkahtaa. Saltwashilla saa käyttää voimaa ja sillä saa rouheampaa kulutusjälkeä. Tällä kokemuksella siis ajattelisin, että fiininpiä kulutuksia pelkällä Chalk Paintillä ja karkeampia Saltwashilla.


Kokeilu oli hauska ja teen sen toistekkin. Mitä kaikkea Saltwashilla ja Chalk Paintillä oikein saakaan aikaan? Putiikilta löytyy muutama purkki Saltwashia, jos haluat kokeilla!


Lopputuloksessa Florence näyttä vaaleammalta kuin tasaisessa maalipinnassa. Väri on normaalisti tummempi ja siitä saa todella syviä sävyjä esimerkiksi mustalla vahalla patinoituna. Lempparivärejäni ehdottomasti!

Mukavaa viikkoa kaikille! Seuraavaksi esittelyssä on ihana hillitty French linen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti