tiistai 14. toukokuuta 2019

Viikon väri: Paris Grey

Annie Sloanin Chalk Paint™ värikartasta löytyy 39 eri värisävyä. Kuvan värikartasta puuttuu vaaleanvihreä LemLem, sekä vuoden 2019 alkupuolella ilmestyneet Chicago grey ja Svenska Blue. Itse huomaan mieltyneeni tietynlaisiin sävyihin, lähinnä viileisiin punaisiin, sinisiin ja vihreisiin, jotka löytyvät kartan vasemmalta reunalta. Lämpimät keltaiset, oranssit ja murretut vihreät kartan oikealla laidalla eivät tule mieleeni lainkaan, kun aion maalata jotain. Siispä heitin haasteen itselleni kaikkien sävyjen kokeilusta ja päätin toteuttaa sen aakkosjärjestyksessä niin vaikeimmat valinnat eivät jää viimeisiksi.Paris Grey on kaunis harmaa sävy, joka sopii moneen paikaan. Putiikilla on ollut esillepanokäytössä vanha ovi, joka on toiselta puolelta kauniin patinoitunut, mutta toiselta paksujen maalikerrosten ja -roiskeiden peittämä. Päätin maalata rumememman puolen uudelleen ja tehdä siitä naulakon, johon saan esille avainnauhoja yms.


Oven vanhat ruskeat maalit peittyivät hyvin jo yhellä kerroksella Paris Greytä. Usein multa kysytään maalin menekkiä ja tähän oveen meni esimerkiksi puolisen pientä purkkia Chalk Paintiä. Oven koko on 50 x 185 cm. Pieni purkki (120ml) olisi luultavasti riittänyt myös toiseen kerrokseen maalia, sillä malaa noin 1,5 m2. Maalin kuivumisen jälkeen vahasin oven vielä kirkkalla vahalla. Annie Sloanin Clear wax suojaa pintaa naarmuilta ja lialta. Pelkkä maali on melko huokoinen ja siihen tarttuu helposti lika. Kova kostealla liinalla pyyhkiminen kuluttaa maalia turhan paljon, joten vahan laitto on järkevää.


Putiikin tuotevalikoimaan saapui uusia kultaisia yksisarviskoukkuja. Erikoisen muotonsa vuoksi on joskus vaikea kuvitella miten ne käytännössä toimivat, joten käytin niitä ovessa koukkuina. Kultaisten yksisarvisten lisäksi laitoin myös valkoisen ykssarviskoukun ja pinkin flamingokoukun esille oveen.Hauskaa viikon jatkoa! Muistakaahan maalailla ja tuunailla :) Järjestän toukokuussa on Tuunaustiistai-tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan tarkemmin Annie Sloanin värikkääseen maailmaan. Vielä on pari Tuunaustiistaita jäljellä ja mukaan mahtuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti