perjantai 6. syyskuuta 2019

Yhden Yrittäjän päivä 5.9.


Eilen vietettiin Yrittäjän päivää, joka näkyikin kiittettävästi eri medioissa. Eri alojen yrittäjät toivottelivat toisilleen hyvää päivää ja kertoivat omia tarinoitaan lyhyistä tai pitkistä taipaleista yrittäjyyden polulla. Onhan tämä aikamoinen ammatti.


Yksi instapostaus herätti ajattelemaan asioita syvemmin. Viime keväänä olin melko uupunut ja ajatus väsymisestä kummittelee takaraivossa edelleen. Mitä voisin tehdä sen eteen etten uupuisi? Mitä töitä voisin ulkoistaa? 


Aloitin eilisen Yrittäjän päivän aamuni avaamalla ensin silmät ja sitten facebookin. Vastasin pariin kysymykseen ja kommenttiin koskien myymiäni lyhtyjä. Aamukahvin tippuessa avasin koneen ja verkkopankin. Aamiaisen yhteydessä tulostelin verkkotiliotteet elokuulta ja muutaman laskun sähköpostista. Makselin laskuja ja setvin papereita tunnin verran, jonka jälkeen vastasin sähköposteihin. Kaksi verhoilutarjousta ja Hohde-joulukauppakyselyä myöhemmin kipaisin suihkuun. Suihkusta tullessani puhelin pärisi ja siellä eräs rouva kyseli sohvan verhoilusta.


Työmatkat bussilla kaupunkiin on siitä kivoja, että niiden aikana voi hoitaa asioita somessa tai vastailla sähköposteihin. Eilen matka oli kuitenkin työvapaa ja ajauduin Ruotsiin Camilla Läckbergin Kivenhakkaaja-dekkarin myötä. Äänikirjat on ihan mahtavia, helppo pääsy ihan toiseen mailmaan vaikka vain pieneksikin hetkeksi.


Edellispäivänä aloittamani nuppikuorman purku odotti putiikilla keskeneräisenä, mutta sitä ennen piti nappaista muutama kuva pihalla ja postata someen yrittäjänpäivän toivotukset. Putiikilla kävi eilispäivän aikana nelisenkymmentä asiakasta. Muutaman turistin ja pikaisia katselmuksia tekevien asiakkaiden lisäksi kävi pari tuttua kanta-asiakasta, joiden kanssa höpöttely on varsin mukavaa. Erään nuoren neidon valitessa reilusta nuppivalikoimasta lipastoonsa nuppeja, isänsä kanssa tuli puheeksi sohva, jonka olin heille verhoillut arviolta kymmenen vuotta sitten. Muistin sohvan hyvin, sillä se oli varsin erikoinen tapaus: Popeda-auton penkistä rakennettu!Nuppikuorman ja asiakkaiden lomassa ehdin verstaan puolellakin hieman touhuta. Leikkasin neljän rahin päälliset, joista ehdin ommellakin yhden. Parissa rahissa oli niin piukalla ruuvit, että pitänee pyytää puolisoa apuun. Purkaminen jäi siis kesken.


Pitäähän toki yrittäjänkin kahvitella ja aina kivempaa, jos sen voi tehdä kivan kollegan seurassa. Outi, joka hoitelee parhaillaan Tallipihan instagramia, piipahti keksipaketin kanssa putiikilla. Kahvittelun (ja asiakakkaiden palvelun) ohessa juteltiin instamarkkinoinnista ja tulevan Hohde-joulukaupan somekamppiksesta. Tokihan me nauraa räkätettiin ihan muillekkin jutuille, eihän elämä pelkkää työtä voi olla.


Kuudelta saattelin viimeiset asiakkaat ovesta ulos. "Eihän täältä malttais lähteä, kun on niin paljon ihanaa katseltavaa". Sulosointuja korvilleni, mutta oli jo vähän kiire toisen yrittäjän hoteisiin. Hampaiden narskuttelu öisin taitaa olla todella monen vaiva nykyisin. Stressi ei varmasti vähennä ongelmaa ja itselläni tuntuu koko kroppa kärsivän asiasta. Onneksi tutustuin reilu vuosi sitten Pauliinaan, jonka luona käynnit on yhtä tuskaa, mutta olo sen jälkeen on mahtava. Pauliina hieroo selän, niskat, kaulan ja naaman sekä kaikista kivuliaimman osuuden: lihakset suun sisäpuolelta. Lämpimästi suosittelen kyynel silmäkulmasta vierähtäen!


Bussimatkalla kotiin kuuntelin taas dekkarikäänteitä ja rentouduin. Kotona olin kahdeksan jälkeen ja söin mitä jääkaapissa sattui olemaan. Harvemmin meillä jätetään päivällinen laittamatta, mutta eipä se mieskään kotona ollut, joten kevyemmällä iltapalalla mentiin. Vielä tsekkaus sähköpostiin ja sieltä muutaman kuvan välitys Joulukauppakumppani Jutalle. "Otetaanko nää mukaan Hohteen tuotevalikoimaan?" Ja kas whatupissa viesti, Outi oli ehtinyt jo suunnitella huomisen Tallipihan instapostauksen. Multa hyväksyntä: "Hyvä kuva ja tekstit!" Myös päivällä piipahtanut Popeda-sohvan omistaja kysäisi pientä korjausta, vastaus siihen.


Alkuperäinen ajatus hommien ulkoistamisesta toteutuu toisinaan. Välillä otan toisen yrittäjän jeesaamaan viikonlopuksi putiikille ja joulukaupan markkinointia ajattelin myös tänä vuonna ulkoistaa. Oma näkemys asioista on vahva, mutta joskus on vaan luotettava että muutkin osaa :) Hyvää jokaista päivää yrittäjäkollegoille ja -ystäville. Ja kaikille muillekkin tietty!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti