torstai 19. kesäkuuta 2014

Juhannussiivo

Huomenna tulee vieraita, tai oikeestaan ihan tuttuja, perhettä, läheisiä ystäviä. Piti vähän siivota mm. pihasaunaa talven tomuista ja sinne kerääntyneistä rojuista. Juhannussaunaan on mukava mennä kun tuoksuu koivu ja mäntysuopa.Itse saunanpesua tärkeempää mulle on luonnollisesti pukuhuoneen siistiminen ja laitto juhannuskuntoon. Purkit ja purnukat ojennukseen, puhdas pöytäliina sekä kukkia vaasiin.Tälläsenä romuromantikkona mua ei haittaa hilseilevät maalit seinissä, katossa ja ikkunan pielissä. Välillä kyllä haaveilen saunaneteisen kunnostamisesta (enimmäkseen lattian osalta) ja kunnollisista kalusteista. Maalla meillä olis tallella iskän vanha lastensänky, josta sais just passelin sohvan peräseinälle.
Usein kevätaurinko saa aikaan tomutusfiilistä, mutta tänä vuonna on ollut niin kiirusta, että huushollikin oli pitkään ihan talviasussaan. Yleensä en vaihtele verhoja tai tyynynpäällisiä vuodenaikojen mukaan vaan lähinnä mielentilojen. Toukokuulla pongasin netistä edukasta sideharsoa ja mieleeni palautui idea verhoista, joita suunnittelin pari vuotta sitten. Silloin verhot jäi toteuttamatta, mutta nyt tartuin tilaisuuteen. Vanhat raskaat plyysiverhot sai lähteä ja tilalle virittelin 30 metriä harsoa. Kevyttä, ilmavaa, erilaista. Harsojen seuraksi hankin kuitukankaiset vekkiverhot, että olkkaria saa vähän hämärrettyäkin.


Aikanaan olkkarin rahia tehdessäni ennakoin muutoshalujani ja nidoin tarrat palikan alareunaan valmiiksi huppua ajatellen. Mittojen mukaan työmaalla onkin helppo valmistaa päällisiä, jotka voi kotona sitten vaan läjäyttää rahin päälle. Niinpä virkistinkin harmaa-valkoista ilmettä keltakuviollsella Villa Novan kankaalla. 
Kaveriksi rahille ommeltiin muutama vaalea tyyny.Täytyypä sanoa, että oudolta näyttää silmääni, sillä niin kauan olen valkoisia tekstiilejä karttanut :) Mutta menköön nyt tämän kesän tai ainakin siihen asti kun jotain muuta tyykiä tarttuu hyppysiin. Ja kaipa tähän silmäkin tottuu!

Rentouttavaa Juhannusjuhlaa kaikille!2 kommenttia: