sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Makkarin uudet verhot

Makuhuoneen verhot ovat hyvin palvelleet. Vuosia sitten hankin ne  yksiööni, sitten ne kävivät kerrostaloasuntomme olkkarin ikkunassa ja nyt ne ovat viimeiset pari-kolme vuotta olleet makuuhuoneemme ikkunassa. Nyt oli niiden aika lähteä.



Omista varastoistani osui käteen kangas, jota olen säästellyt sängynpäätyä varten. En ole saanut päätyä aikaiseksi ja kangasta oli niin reilusti, että laskin sen riittävän makkarin verhoiksi. 
Kangas on Clarke & Clarken painavaa pellavaa, jonka kuviot on kirjottu kankaaseen.


Ja eikun tuumasta toimeen. Uuden kankaan kuvioinnin vuoksi leikkaaminen ja ompelu oli helpompaa. Kuvioiden perusteella saattoi silittää käänteet, eikä tarvinnut mittoa kovin tarkkaan. Homma kävi aika nopsasti, vaikka muutama ärräpääkin pääsi, kun pari neulaa meni poikki paksuja kohtia ommellessa. 



Olen tyytyväinen verhoihin, Mieluusti roikottaisin niitä suorana, mutta näin talvisaikaan ne täytyy vetää patterin edestä sivuun. Seinässä on ruuvit jo valmiiksi tupsunauhoja varten. Onneksi on myös laskosverho, jota lasketaan alas pimentämään huonetta. Uusi verhokangas on nimittäin  melkosen rypistyvää ja jatkuva ees taas kiskominen saisi verhot näyttämään pian aika kauheilta.


Mukavaa alkavaa viikkoa! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti