maanantai 29. helmikuuta 2016

Aarteiden järjestelypäivä

Viikonloppuna aurinko soi meille ihania piristäviä kirkkaita säteitään. Niin paljon kun se mieltä nostattaa, niin samalla myös kaikki likaset nurkat oikein pompsahti näkyviin. Pölyä ja rasvaisia sormenjälkiä, yök.


 Kipot ja kupit tiskiin, rätti viuhumaan, suit sait sukkelaan. Vanha renginkaappi on äitin mummolasta peräisin. Joskus restaurointiopiskelujen aikaan harkitsin sen kunnostamista, mutta onneksi jätin sen entiselleen. Kulunut pinta kertoo tarinaansa.


Toinen kaappi on omasta mummolastani. Muistan ikkunan olleen lapsuuden leikeissämme jo kauan aikaa sitten. Joitakin vuosia sitten nappasin sen matkaani maalta ja rakensin siitä kaapin. Taustaseinän levyssä on vanhaa tapettia, sekin mummolan vintistä löytynyttä. Vähän valkoista maalia pintaan ja kanaverkon pala rikkoutuneen ikkunalasin paikalle. Vielä välihylly paikoilleen ja Voila! -kaappi on valmis.


Vanhoja kuppeja onkin kertynyt ihan mukavasti nurkkiin. Osa on perittyä, osa lahjoina saatuja ja osa itse ostettua. Rakastan astioitten kauniita kuvioita ja ihania sävyjä. Nää on mun aarteita!


Meidän perheen eniten käytetty resepti löytyy liitutaululle raapustettuna hyllyn päältä. Paljon muita juttuja meillä ei säännöllisesti tehdäkkään, varsinkaan reseptistä :)


Uusimpia keräilykohteitani on Juhla Mokka -kahvipurkit. Harmittavasti havahduin keräilyyn vasta purkin numero kaksi kohdalla, joten ensimmäinen (ja ehkä hienoin) musta Klaus Kurjen  suunnittelema purkki puuttuu. Ehkä se jostain tupsahtaa eteeni sopuhintaan :)


Köökkin maustehyllyyn on kertynyt kaikenlaista muutakin purkkia, purnukkaa ja emalimukeja. Kuvasta taas huomaa asioita joihin silmä tottuu arjessa. Köökkiremonttia odotellessa siis. Mummonkalsari ja beessi ei todellakaan oo mun lempparisävyjä.Onneksi on maailmassa pieniä ihania asioita ja tavaroita, joilla elämäänsä sulostuttaa, niitä suurempia liikkeitä odotellessä. Ihanaa aurinkoista maaliskuuta kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti