lauantai 22. syyskuuta 2018

Viikon väri: Graphite

Annie Sloanin Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 eri värisävyä. Itse huomaan mieltyneeni tietynlaisiin sävyihin, lähinnä viileisiin punaisiin, sinisiin ja vihreisiin, jotka löytyvät kartan vasemmalta reunalta. Lämpimät keltaiset, oranssit ja murretut vihreät kartan oikealla laidalla eivät tule mieleeni lainkaan, kun aion maalata jotain. Siispä heitin haasteen itselleni kaikkien sävyjen kokeilusta ja päätin toteuttaa sen aakkosjärjestyksessä niin vaikeimmat valinnat eivät jää viimeisiksi.


Annie Sloanin Chalk Paint™-sävyistä tummin lienee Graphite. Olen maalannut sillä mm. tämän nuppilipaston. Se on rakennettu Ikean vanerilokerikoista, joita on kuusi. Niiden alla on vanerilevy, jossa on kiinni niin ikään Ikeasta hankitut jalat. Koska lokerikot ovat niin kapeita, lipastossa ei ole lainkaan takajalkoja vaan se on ruuvattu seinään kiinni.Jokainen laatikko on maalattu erikseen ja vahattu Annie Sloanin Clear waxilla. Laatikoista näkee kuinka vahan levittäminen tasaisesti voi olla haasteellista. Tässä lipastossa se ei haittaa, pidän sen elävästä pinnasta. Moni on itseasiassa luullut sen olevan jokin vanha apteekkarin laatikosto.


Graphitesta saa myös hyvin mustan pinnan aikasiseksi, kun sen vahaa mustalla vahalla (Annie Sloan Black wax). Tämä tuolin idea lähti jo aikoinaan Jussi Lahtisen Metropolis -kankaasta. Kotimaisen Annala Oyn kutoma kuva on melko kapea ja meni melkein vuosi, että löysin sopivan tuolin, johon sen sai laitettua. Tampere-tuoli on siis maalattu Graphitella ja vahattu mustalla vahalla. Molemmat kankaat Annalan mallistosta.Viime vuonna Hohde-joulukauppaan kumppanini Jutta (Sisustuspalvelu Pienet Ihmeet) maalasi ihanan pienen soikean pöydän ja neljä tuolia Graphitella ja mustalla vahalla. Harmi, ettei pöydästä tullut kuvaa talteen, mutta yksi jakkara pääsi vielä esimerkiksi tästä kauniista sävystä.


Ihanaa syyssunnuntaita <3
Seuraavaksi esittelen yhden sinisistä: Greek Blue.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti