torstai 25. lokakuuta 2018

Viikon väri: Honfleur

Annie Sloanin Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 eri värisävyä. Itse huomaan mieltyneeni tietynlaisiin sävyihin, lähinnä viileisiin punaisiin, sinisiin ja vihreisiin, jotka löytyvät kartan vasemmalta reunalta. Lämpimät keltaiset, oranssit ja murretut vihreät kartan oikealla laidalla eivät tule mieleeni lainkaan, kun aion maalata jotain. Siispä heitin haasteen itselleni kaikkien sävyjen kokeilusta ja päätin toteuttaa sen aakkosjärjestyksessä niin vaikeimmat valinnat eivät jää viimeisiksi


Tällä kertaa Annie Sloanin Chalk Painteistä vuorossa on ruskea Honfleur. Yritin yhdistää sitä jo edelliseen työhön Henriettan kanssa huonoin tuloksin. Ruskeat sävyt ylipäänsä ovat mielestäni tylsiä, tai oikeastaan todella monet huonekalut ovat jo valmiiksi ruskeita. Miksi siis maalata niitä sen värisiksi?
Nurkistani löytyi vanerin palanen, jonka sudin pariin otteeseen Honfleurilla. Päätin kokeilla levyyn myös IODin leimasimia. Yhdessä mallissa oli useita eri kokoisia ja näköisiä tekstejä. Toiset muistuttivat kaunokirjoitusta ja toiset sanomalehden sivuja. Leimailin tekstejä pitkin poikin levyä valkoisella Old White sävyllä.


Lisäilin vielä aiemminkin käyttämälläni Pioni-leimasimella Henriettan sävyisiä kukkia sinne tänne tekstien sekaan. Aika romanttista, eikös? Lopuksi vielä vahasin levyn kirkkaalla vahalla.


Hetken pohdin levyn virkaa kunnes keksin kiinnittää siihen tyyliin sopivat metalliset sydänkoukut. Ja näin naulakko on valmis! Lopputulos on mielestäni ihan sievä vaikkei ihan omaa tyyliäni edustakaan. Pureeko romanttinen tyyli sinuun?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti