maanantai 11. maaliskuuta 2019

Viikon väri: Chicago Grey

Annie Sloanin Chalk Paint™ värikartasta löytyy 39 eri värisävyä. Kuvan värikartasta puuttuu vaaleanvihreä LemLem, sekä vuoden 2019 alkupuolella ilmestyneet Chicago grey ja Svenska Blue. Itse huomaan mieltyneeni tietynlaisiin sävyihin, lähinnä viileisiin punaisiin, sinisiin ja vihreisiin, jotka löytyvät kartan vasemmalta reunalta. Lämpimät keltaiset, oranssit ja murretut vihreät kartan oikealla laidalla eivät tule mieleeni lainkaan, kun aion maalata jotain. Siispä heitin haasteen itselleni kaikkien sävyjen kokeilusta ja päätin toteuttaa sen aakkosjärjestyksessä niin vaikeimmat valinnat eivät jää viimeisiksi.


Olen antanut itselleni hieman armoa aakkosjärjestyksen suhteen ja alkuvuodesta ilmestyneet uudet värit inspiroivat seuraavaan työhön. Otin siis viimeisen kuudesta kierrebarokkijakkarasta käsittelyyn ja maalasin sen Chicago Grey sävyllä. 


Käytin kauniin harmaan sävyn alla vaaleanpunaista Antoinettea, koska vaaleanpunaisen ja harmaan liitto on mielestäni superkaunis. Maalattuani molemmat kerrokset hion pintaa sieltä täältä, koska niinkuin hyvin tiedätte rakastan kuluneisuutta 😃 Antoinette ja Chicago Grey ovat yhtä voimakkaita värejä, joten vaaleanpunaisen pilkahdus hiotuista kohdista ei kovin näkyvä. Myös alkuperäinen tummanruskea ja puunväri saivat tulla näkyviin. Kuluttelujen jälkeen pintaan sipaistiin jälleen Annie Sloanin Clear waxia suojaamaan pintaa.




Tuolin kangas on hankittu kollega Anu-Riinalta jo tovi sitten. Taitaa olla Romon kangasta, josta oli ihan pakko tehdä jotain 😂 Näitä ihania tyykejä kertyy aina välillä nurkkiin vaikka kuinka yrittäisi vältellä. Vähän erilainen idea koristenauloista ja -nauhasta syntyi Frankfurtin messureissulla jollakin osastolla nähdystä tuolista.



Tuoli onnistui mielestäni hyvin. Kankaan ja Chicago greyn liitto on ehkä jopa täydellinen. Sopivan värinen koristenauha ja vähän erikoisemmat koristenaulat kruunaavat kokonaisuuden.


Aurinkoista viikkoa ja inspiraatiota maalauspuuhiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti