maanantai 22. huhtikuuta 2019

Viikon väri: Old White

Annie Sloanin Chalk Paint™ värikartasta löytyy 39 eri värisävyä. Kuvan värikartasta puuttuu vaaleanvihreä LemLem, sekä vuoden 2019 alkupuolella ilmestyneet Chicago grey ja Svenska Blue. Itse huomaan mieltyneeni tietynlaisiin sävyihin, lähinnä viileisiin punaisiin, sinisiin ja vihreisiin, jotka löytyvät kartan vasemmalta reunalta. Lämpimät keltaiset, oranssit ja murretut vihreät kartan oikealla laidalla eivät tule mieleeni lainkaan, kun aion maalata jotain. Siispä heitin haasteen itselleni kaikkien sävyjen kokeilusta ja päätin toteuttaa sen aakkosjärjestyksessä niin vaikeimmat valinnat eivät jää viimeisiksi.


Asiakkaani toi maalattavaksi vanhan kukkajalan ja väritoiveena oli valkoinen. Annie Sloanin Old White taitaa olla myydyin väri, mutta itseäni se ei puhuttele lainkaan. Valkoiseksi maalattuja mööpeleitä on nähty jo vuosikymmeniä, joten omaa mielikuvitustani se ei kutkuttele lainkaan. En halua valkoista moittia, on silläkin paikkansa, kuten esimerkiksi nyt tässä kauniissa vanhassa kukkapylväässä.



Maalasin entuudestaankin vaalean pylvään pariin otteeseen hieman ohennetulla Chalk Paintillä. Pieniä välejä ja pyöreitä pinnoja sai sutia kieli keskellä suuta, mutta maali tasoittuu aika mukavasti. Hioin pahimmat valumat vielä ennen toisen kerroksen maalaamista.



Chalk Paintin taika lienee juuri tuossa samettisessa, mattaisessa pinnassa. Se on todella kaunis ja nimenomaan valkoisessa värissä tulee hienosti esille. Suojasin pinnan Annie Sloanin kirkkaalla vahalla maalikerrosten jälkeen.



Pylvään valmistumispäivä oli ankean harmaa ja sateinen, mutta Putiikin kuistilla oli vähän luonnonvaloa valokuvaamista varten. Ja hienostihan tuo valkoinen hohtaa harmaata taustaa vasten.

Aurinkoisen lämmintä huhtikuun viimeistä viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti