lauantai 12. huhtikuuta 2014

Puutarhamessuilla

Kävin ensimmäistä kertaa eläissäni puutarhamessuilla Tampereen messukeskuksessa tänään. Mullan tuoksua, kukkasipuleita ja kukkien väriloistoa on vaikea vastustaa näin keväisin.


Ensisilmäyksen ja -kierroksen jälkeen piti piipahtaa kahvilla ja tehdä pikaisia suunnitelmia hankintojen suhteen. Hahmotelma uudesta kukkapenkistä raapastiin klassisesti lautasliinaan. Lopulta päätimme hankkia jotakin sinistä ja katsastella ideoita.
näitä ostettiin :)

Kasvien suhteen oli riittävästi nähtävää, mutta muuten olisin kaivannut enemmän kalustettuja tiloja. Siis isoja puutarhakalustealueita kyllä oli (samoin kuin ruohonleikkureita ym. masiinoita), mutta tunnelmalliset sisustetut puutarhasopet oli vähissä. Lehtitalon myyntipisteessä oli oiva esimerkki siitä mitä olisin kaivannut enemmän.
Lisäksi olisin halunnut ideoita kasvihuoneisiin. Sellaisesta kovasti haaveilen eikä muovimökit oikein vastaa pilvilinnojani. Vanhoista ikkunoista tehtyjä mökkejä näkee lehdistä, mutta mistäs sellaisia löytyisi...Kotipihan kasvimaahan olen pohdiskellut uudistusta ja messuilla sainkin vahvistusta ajatuksilleni itulaareista. Taidankin rakentaa salaateille, sipuleille ja yrteille laudoista laatikoita. Johan naapurikin jo viime kesänä hankki kauluslavoja kasvimaalleen ja kehui perustavansa muodikkaan laatikkopuutarhan :)

Multaa, tunnelmaa ja ideoita haistelleena käytiin vielä valitsemassa leikkokukkia kotiin viemisiksi. Valinnanvaraa oli tulppaaneista ja narsisseista ruusuihin. Tällä kertaa valittiin ruusuosasto.Kotona pitkiin ruusuihin ei tahtonut löytyä sopivaa maljakkoa. Onneksi mies ei ollut ehtiny vielä ihan kaikkia koivuista tippuneita oksia kuskata kaatopaikalle. Niistä sai leveään maljakkoon aikaan risusöherön jonka väleihin ruusut sai kätevästi tuettua. Voila!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti