sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Vauvakutsuilla

Olin eilen elämäni ensimmäisillä vauvakutsuilla. Juhlat järjestetään ensimmäistä lastaan odottavalle äidille. Ajatus on ilmeisesti amerikan peruja ja rantauneet Suomeen viime vuosina. Tutkailin mielenkiinnolla asiaa pinterestissä etukäteen ja koin aikamoisia kauhun tuntemuksia kaikesta asiaan liittyvästä hössötyksen määrästä. Vinkkejä löytyi kaiken maailman leikkeihin, joissa arvuutellaan syntymähetkeä ja ehdotellaan tulokkaalle nimeä. Koristeista löytyy kaikkea pieneen ihmiseen liittyvää ja tarjoilut on mitä mielikuvituksellisempia.


Nämä vauvakutsut olivat selvästi hillitymmät, koska tuleva äitikin on. Vähän vaaleanpunaista kattauksessa ja kakussa, seurustelua ystävien kesken eikä mitään kaheleita sulan suklaan syömisiä vaipoista. Ripaus amerikkaakin saatiin mukaan vaippakakun muodossa, jonka yksi vieras oli kasannut.Itsellänihän ei lapsia ole, enkä ole erityisen lapsirakasaan, joten vähän jännitti tuleva juhla. Löytyykö muitakin puheenaiheita kuin jälkikasvun edesottamukset ja äitiys. Onneksi ilta sujui mukavasti ystävien kanssa jutustellen ja hyvää ruokaa nauttien. 


Ystävä oli tulevalle äidille loihtinut maittavan menun salaatteineen ja pitsoineen. Vähän kuohujuomaakin maisteltiin, kuka alkolla ja kuka ilman. Jälkiruoaksi oli upea herkullinen teemanhenkinen kakku sekä kahvit.Oli juhlan aihe mikä tahansa niin huomaan nauttivani kauniista ympäristöstä ja kattauksista. Kaunis kattaus ei ihmeita vaadi: sievät tarjoiluastiat, sointuvat servetit ja nippu tuoreita kukkia. Yksinkertaista! Juhlan päähenkilö ja vieraatkin tallentuivat muistikortille, mutta niin paljon helpompaa on kuvata liikkumattomia kohteita.


Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! Täällä odotellaan kevään puhkeamista kukkaan ja nautitaan auringosta (silloin kun se paistaa). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti