sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Viikon väri: Napoleonic Blue

Annie Sloanin Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 eri värisävyä. Itse huomaan mieltyneeni tietynlaisiin sävyihin, lähinnä viileisiin punaisiin, sinisiin ja vihreisiin, jotka löytyvät kartan vasemmalta reunalta. Lämpimät keltaiset, oranssit ja murretut vihreät kartan oikealla laidalla eivät tule mieleeni lainkaan, kun aion maalata jotain. Siispä heitin haasteen itselleni kaikkien sävyjen kokeilusta ja päätin toteuttaa sen aakkosjärjestyksessä niin vaikeimmat valinnat eivät jää viimeisiksi.



Ihana syvän sininen Napoleonic Blue on yksi lemppareistani Annie Sloanin Chalk Paint-sävyistä. Olen maalannut sillä paljon pienempiä esineitä, mutta tällä kertaa otin tuolin käsittelyyn.


Näitä vanhoja tuolejahan mulla on usempia ja tämäkään ei ollut ihan priimakunnossa. Jalkojen välipuuta on jokin eläin nakertanut oikein kunnolla, mutta en antanut sen haitata. Maalia päälle vaan!



Chalk paintin päälle levitin kerroksen kirkasta vahaa ja sen jälkeen sipaisin mustaa vahaa sinne tänne. Tummensin mm. puuosien reunoja ja sellaisia kohtia jotka mielestäni ajan saatossa patinoituisivat.


Verhoilukankaaksi valitsin Jakobsdalin sametin. Ihanat värikkäät kukat ja linnut tummalla pohjalla on ollut mieleeni jo pitkään. Sitä löytyi varaston perukoilta vielä pätkä tähän työhön.



Ihanan värikästä viikkoa!
Seuraavaksi maalataan vaalea Old Ochre!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti