sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Tulppaaneja ja tarjottimen tuunaus

Perjantainen Supermessuvisiitti tarjosi uuden MouMoun korkkilaukun lisäksi paljon puutarhaunelmia. Varastot täydennettiin kukkasipulein ja ruukkukasvein sekä lumisateisten päivien iloksi hankittiin tulppaaneita. 


Tulppaanien hankinta sai aikaan kotona pienehkön tuunausreaktion.


Ostin aikoinaan meidän olohuoneen rahin päälle valkoisen tarjottimen. Materiaali on jotain kevyttä levyä, joka kolhuuntui nopeasti käytössä. Valkoinen pinta ei lähtenyt enää kunnolla puhtaaksi ja kolhukohdista paistoi ruskea valkoisen alta.


Puhdistin tarjottimen ja sudin siihen kerroksen Annie Sloan Chalk Paint™ sävyä Provence. Kuivuttuaan se näytti silmissäni tylsältä, eikä tasainen väritys innostanut. Maalaisin sen päältä huolimattomattomasti Duck Egg-sävyllä, joka näyttäkin yllättävän harmaalta eikä niin vihervältä yhdistettynä turkoosiin. Oikein hyvä!


Halusin pinnasta epätasaisen ja vanhahkon näköisen, mutta en tunkkaista. Vahasin tarjottimen vielä valkoisella Annie Sloan Soft Waxilla. Valkoinen vaha raikastaa sävyä ja antaa pinnalle puhtaanapidon kannalta helpomman pinnan.Olen tyytyväinen tarjottimen uuteen ilmeeseen. Nyt vaan odotellaan, että lumentulo lakkaa ja päästään puutarhan puolelle. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti