maanantai 23. toukokuuta 2016

Chalk Paint™ by Annie Sloan


 Perjantaina saapui ensimmäinen Annie Sloan Chalk Paint™ -kuorma Valjashuoneelle. Viikonloppuna ryhdyin tuumasta toimeen ja kokeilin muutamia tuotteita. Ensimmäiseksi käsittelyyn pääsivät kirpputorilta hankitut ankeassa kunnossa olevat kynttilänjalat.


Väriksi kynttilänjalkoihin tavoistani poiketen valitsin Old Whiten. Syynsäkin tälle valinnalle on, sillä aion vahata toisen kynttilänjalan läpikuultavalla vahalla ja toisen tummalla. Ihan vaan esimerkin vuoksi :)


Ja ei muuta kuin pensseli heilumaan. Chalk Paint™ kuivuu nopeasti, joten maalata voi helposti vaikka pihalla eikä maaliin ehdi tarttua roskia.


Kynttilänjalkojen jälkeen sudin raikkaan keltaisella pienen puurasian. Värin nimi on English Yellow!


Maalaamani tuotteet päätyivät Tallipihalle Valjashuoneelle mallikappaleiksi. Pikkuinen loota oli juuri sopiva Sanding pads -paketeille, josta löytyy kolmea eri karkeutta hiontatyynyjä. Värikartat ja pensselit majailevat Dacarr-kierrätyskumikopassa, kunnes löydän siillekkin sopivan maalattavan astian.Valjashuoneen valikoimiin saapui muutamaa eri Chalk Paint™ väriä litran purkeissa, mutta pikkupurkeista löytyy kaikkia 33 erisävyä. Kirkasta vahaa tai tummaa vahaa kannattaa käyttää maalin päällä, jolloin pinnasta tulee kulutusta kestävämpi. Vahoja voi käyttää myös yhdessä, jolloin tummalla vahalla saa hienoa patinaa pintaan.


Värien kirjo on niin herkullinen ja pieni desin purkki houkuttelee kokeilemaan kaikkea. Tästä aiheesta jatketaan myöhemmin lisää, sillä koitan ehtiä Helsinkiin Måla & more:n maalauskurssille mahdollisimman pian. Sitten voin opastaa teitä muitakin tähän ihanan värikkääseen Annie Sloan-maailmaan.


Täältä lisäinspiraatiota aiheesta:1 kommentti: