keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Iloista värien leikkiä

Huristelin tiistaina Helsinkiin Annie Sloan-tuotteiden maahantuojan tiloihin opiskelemaan Chalk Paint™in saloja. Ilta Måla & moressa Museokadulla oli oikein mukava, innostava ja antoi lisää ideoita.

Ympäristö on viehättävä. Ihania vanhoja yksityiskohtia ja maalattuja juttuja. Kauniita sävyjä joka paikassa.


Meidän kurssilaisten illan jobi oli maalata pätkä vaneria. Kolmeen eriväriseen maaliin tehtiin erilaisia pintoja kirkkaalla ja tummalla vahalla. Provencen turkoosi neliö sai paksulti maalia ja rösöä pintaan jäljitellen vanhaa puuta, tummalla vahalla patinaa vielä päälle ja avot, johan lakkasi näyttämästä vanerilta. Keltaiseen (english yellow) neliöön kokeiltiin kirkasta ja tummaa vahaa sekä jätettiin yksi kohta ihan pelkälle maalille. Valkoinen vahattiin ja ihan reunaan kokeiltiin myös Annielle ominaista kulutettua pintaa lisäämällä päälle Graphiten harmaata ja kuluttelemalla Sanding padseilla pintaa sieltä täältä, että alla oleva valkoinen tuli näkyviin.
Maalien sekoittelua puuhattiin välillä lankun kuivuessa. Toiseen maaliin voi sekoittaa enemmän tai vähemmän toista sävyä ja saada hurjan määrän eri värejä aikaan. Me kokeiltiin valkoiseen sekoitettuja sävyjä. Chalk Paintissä on purkillinen mahdollisuuksia :)


Pääsimme myös kokeilemaan Annien sabluunoita. Itse en niinkään ole boordien tai yksittäisten kuvien ystävä, joten inspiroiduin tyylille ominaisesta runsaista päällekkäisistä kuvioista.  Käytin omassa pätkässäni Cocoa (rusehtava), Primer rediä (punainen), Henriettaa (roosa) ja valkoista. Töpstöps... 
Tässä kuvassa muidenkin tuotoksia.


Annie Sloanin-tuoteperheeseen kuuluu maalien ja vahojen lisäksi myös liuta kirjoja. Niihin täytynee perehtyä jatkossa paremmin. Myös kankaita on valikoimassa ja tilaukseen laitoinkin niiden mallit. Ihanaa juhannusta kaikille ja poiketkaahan putiikissa maalikaupoilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti