perjantai 20. heinäkuuta 2018

Viikon väri Duck Egg Blue

Annie Sloan  Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 sävyä. Itse huomaan mieltyneeni kartan vasemman laidan viileisiin punertaviin, sinisiin ja vihreisiin sävyihin, kun taas oikean laidan lämpimät sävyt jäävät täysin huomiotta. Siispä heitin haasteen itselleni ja aion maalata kartan kaikki sävyt. Toteutan homman aakkosjärjetyksessä ettei hankalimmat värit jää viimeisiksi.


Maalausvuorossa jo viimeksi olisi ollut Duck Egg Blue, mutta koska olen kyseisellä värillä maalannut monasti niin en lähtenyt mitään uutta juttua tekemään. Nimestään huolimatta väri ei silmissäni ole sininen vaan ennemminkin vihreä. Se sopii todella kauniisti moniin vanhoihin huonekaluihin.


Löysin kirpparilta vitosella toissa vuonna vanhahkon puhelinpöydän, jonka kauniisiin jalkoihin ihastuin. Maalasin pöydän Duck Egg Chalk Paint™illä ja kokeilin monia erilaisia pintakäsittelyitä sen päälle. Maalaaminen noihin aikoihin oli uusi juttu ja hommat vähän hakusessa. Joskus more is more, mutta ei aina :)



Pöydän pintaan on kokeiltu krakelointia ja se on vahattu ruskealla vahalla. Lisäksi metallin hohteisia vahoja on lääpitty sinne tänne. Pöydän pinta on melkoisen kirjava, mutta toki ehtinyt jo nähdä elämääkin kukkienkasteluvesineen ja kahvimukirinkuloineen. Alunperin vaalean vihreä vedin on kyllä melko onnistunut patinointeineen.


Tämän söpön puhelinpöydän lisäksi olen maalaillut kokonaan tai osittain Duck Eggillä laatikoita, tarjoittimen, kukkaruukkuja, ainakin yhden tuolin ja pätkän seinää. 





Seinämaali ei kuvassa näyttää melko harmaalta, joka johtunee kuvankäsittelijän ammattitaidottomuudesta ja huonosta valaistuksesta. Duck Egg Blue -sävyä saa siis myös Annie Sloanin Wall Paint -versiona, jos seinien maalaaminen sillä kiinnostaa. Kokeilin kotona ensi kerran seinämaalia kellarikerroksen seinäsyvennykseen ja sävy siinä näyttää ihan kivalta, vaikka kameraan en sitä oikein saakkaan ikuistettua. Sittemmin olen maalannut keittiön seinät Wall Paintillä, en toisin Duck Eggillä :) siitä sitten myöhemmin lisää!


Ensi viikolla vuorossa onkin syvä punainen Emperors Silk. Maalailemisiin ja hyvää viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti