torstai 2. elokuuta 2018

Viikon väri: English Yellow

Annie Sloanin Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 eri värisävyä. Itse huomaan mieltyneeni tietynlaisiin sävyihin, lähinnä viileisiin punaisiin, sinisiin ja vihreisiin, jotka löytyvät kartan vasemmalta reunalta. Lämpimät keltaiset, oranssit ja murretut vihreät kartan oikealla laidalla eivät tule mieleeni lainkaan, kun aion maalata jotain. Siispä heitin haasteen itselleni kaikkien sävyjen kokeilusta ja päätin toteuttaa sen aakkosjärjestyksessä niin vaikeimmat valinnat eivät jää viimeisiksi.


Kirkas keltainen jakkaratuunaus sai alkunsa Värikäs Koti-facebookryhmän ansiosta. Siellä jonkun ryhmäläisen kuvissa vilahteli kiiltävällä keltaisella maalattu tuoli, jossa oli tumma kukkakangas istuimessa. Kangas oli aivan ihana ja sainkin selville, että se oli Eurokankaasta hankittu. Lähdin kankaan nimen kanssa kangaskauppaan ja pitkien etsintöjen kanssa se löytyikin vaatetuspuolelta! Ostin kangasta pätkän, vaikka jo silloin aavistelin, etten sitä tule tuolin istuimeen laittamaan.


Maalasin tuolin Annie Sloan Chalk Paint™ English Yellowlla pariin otteeseen. Maalauskertojen jälkeen sudin pintaa kirkasta vahaa. Mutta koska mulla on ilmiselvästi uuden kirkkaan maalipinnan kammo, halusin siihen jotain. En tällä kertaa kuitenkaan halunnut kuluttaa hiomalla pintaa, vaan päädyin sutimaan tummaa vahaa (dark Wax) sinne tänne hieman patinoidakseni maalia.Päädyin verhoilemaan tuolin Henry Borgilta vuosia sitten tilaamaallani Fantasia-kankaalla. Se on verhoiluun tarkoitettu ja koska tuoli menee myyntiin, niin katsoin viisaammaksi käyttää sitä. Ihanasta Eurokankaan tyykistä väkästelen sitten vaikka tyynyjä. Ihanaa aurinkoista viikonloppua! Ensi viikolla esitellään ihana Florence :)

1 kommentti: