tiistai 21. elokuuta 2018

Viikon väri: French Linen

 Annie Sloanin Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 eri värisävyä. Itse huomaan mieltyneeni tietynlaisiin sävyihin, lähinnä viileisiin punaisiin, sinisiin ja vihreisiin, jotka löytyvät kartan vasemmalta reunalta. Lämpimät keltaiset, oranssit ja murretut vihreät kartan oikealla laidalla eivät tule mieleeni lainkaan, kun aion maalata jotain. Siispä heitin haasteen itselleni kaikkien sävyjen kokeilusta ja päätin toteuttaa sen aakkosjärjestyksessä niin vaikeimmat valinnat eivät jää viimeisiksi.


Annie Sloanin värikartan vasemmasta reunasta löytyy neutraalien sävyjen suora. Näistä valkoisista ja harmaista esittelen ensimmäisenä pellavansävyisen French Linenin. Sävy on lämmin ruskeaan taittava harmaa, joka sopii moneen paikkaan.


Tällä kertaa esittelyn kohteena oleva tuoli on peräisin kirpputorilta ja olen sen kunnostanut jo toista vuotta sitten. Tuolin puuosien vanha maali oli sieltä täältä rapissut ja verhoilu oli surullinen näky, mutta tuolin muoto viehätti kovasti.Maalasin tuolin Chalk Paitillä, jonka jälkeen käsittelin sen Annie Sloanin Craqueleur step 1 ja 2 aineilla. Lopuksi lisäsin pintaan vielä mustaa vahaa, jolloin krakleeraukset tulivat kauniisti näkyviin. Putsasin ylimääräiset vahat kirkkaalla vahalla, mutta annoin tumman vahan jäädä kiekuroihin ja syvennyksiin. Mielestäni se nostaa yksityiskohdat kauniisti esiin.Tuolin maalipinnan valmistuttua, verhoilin istuimen. Kankaaksi valitsin Warvickin Valencay Toilen, jota oli sopiva pieni pala jäänyt jostain asiaskastyöstä. Reunaan liimasin tummanpunaista nauhaa.


Tuoli on pyörinyt nurkissani jo tovin ja vaikka se silmääni viehättääkin, niin se on myynnissä. Hinta on nyt vain 100€. Jos se (tai joku muu maalausprojektituoleistani) viehättää niin tulkaa piipahtamaan putiikilla koeistumaan. Uusia maalattavia odottaa verstaalla ja tilaa putiikilla on niin vähän, että täytyy löytää uusia koteja jakkaroille.

Mainiota elokuuta kaikille, seuraava väri onkin haastava Giverny!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti