maanantai 1. huhtikuuta 2019

Tallipihan kahvilan remppahommat

Tallipihan kahvila vaihtoi omistajaa viime syksynä ja tänä talvena toteutettiin tiloissa pintaremonttia. Tallipihan muissakin taloissa on viime vuosina tehty remonttia ja pintoja on uusittu ensi kertaa sitten avaamisen jouluna 1999. Uudet fressimmät pinnat ilahduttaa alueen yrittäjiä ja tietenkin myös asiakkaita.Remonttihommat liittyvät sikäli allekirjottaneeseen, että olin mukana valitsemassa pintamateriaaleja. Lattiat Kuskin talossa on kunnostuksen yhteydessä vuonna -99 jouduttu uusimaan kokonaan huonon kuntonsa vuoksi ja silloinen arkkitehti on valinnut materiaaliksi vinyylilattian. Vanha punaruskea vinyyli uusittiin nyt samanlaiseen, mutta sävyltään harmaaseen. Eteisen portaat maalattiin harmaalla sävyllä ja askelmiin asennettiin karheaa mattoa suojaamaan niitä. Seinät maalattiin, sekä partaikossa, että sisäeteisessä vaaleanharmaaksi.


Ensimmäiseen huoneeseen valittiin sinisävyinen Lukko-tapetti Tapettitehdas Pihlgren & Ritolan mallistosta. Tapetti on Jugend-kaudelta ja sopii hyvin talon henkeen. Edellisen remontin yhteydessä seinien kerroksista löydettiin Tapettitehtaan Pro Finlandia -tapettia ja koska sitä oli edelleen saatavissa, niin sitä käytettiin. Lukko-tapetti on samalta aikakaudelta ja siihen päädyttiin nyt, koska ilmettä haluttiin freesata ja siitä löytyi myös naapurihuoneeseen kaavailtu keltainen väri.


Kahviloitsijat teettivät puusepällä käytännöllisen kulmakaapin kahviastioille ja pannuille kassaa vastapäätä. Kaapin kauniit yksityiskohdat hivelevät silmää ja vanhat pitsiverhot täydentävät tunnelmaa.Remontin ideana ja suunnittelun lähtökohtana oli tehdä kaikista huoneista eriväriset. Keskimmäiseen huoneeseen etsittiin keltaista tapettia ja oikeastaan Tapettitehtaan Lukko siinteli mielessäni siihen jo alunalkaenkin. Huone raikastui ja valostui huomattavasti sen myötä.Keltaisen salin kalusteita uusittiin myös kahvilayrittäjien toimesta ja huoneeseen tuli enemmän olohuonemaista tunnelmaa sohvakalusteiden myötä. Oma ehdotukseni tilan kalustukseen oli aika paljon simppelimpi ja rahvaanomaisempi. Näin mielessäni sirot penkit kiertämässä huoneen reunoja. Laskin, että ne olisivat tuoneet lisää asiakaspaikkoja tilaan, mutta tällä kertaa kahviloitsijalla oli mielessä toisenlainen visio. 


Kahvilan alkutaipaleellla teetetyt puiset pöydät ja tuolit sopivat edelleen sisustukseen. Niitä siirreltiin eteiseen ja kassaa vastapäätäkin kulmakaapin myötä saatiin pari istumapaikkaa lisää. Hieman päivitystä maali- ja verhoilupintaan ne kyllä kaipailisivat, mutta eiköhän jossain kohtaa tulevaisuudessa sekin ole ajankohtaista.
Kaikkiin huoneisiin asennettiin myös taulukiskot. Perinteisesti Kahvilassa on ollut vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kiskojen myötä homma helpottuu ja seinät välttyy reijittämiseltä, jos uudet kahviloitsijat haluavat näyttelyitä jatkossa järjestää.


Vihdoin päästään Kahvilan helmeen eli punaiseen kabinettiin. Suunnittelun lähtökohta oli, että kun kabinetin oven avaa, niin ensimmäinen ajatus on wau! Kahvilayrittäjien toiveena värityksen osalta oli puna-kulta ja  Pihlgren & Ritolan mallistostahan se tapetti sitten löytyi! Jugend-kausi niminen tapetti on ajalle tyypillinen kasvikuvioinen ja runsas. Kauniilla punaisella pohjalla kiemurtelee kultaan, beigeen ja vihertävään taittuvat varret ja lehdet sekä erisävyiset punaiset kukat.


Kabinettia vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin ja ajatuksena oli, että se voisi olla juhlavampi kuin muu osa kahvilaa juuri tästä syystä. Kabsussa on niin vihitty kuin kastettukin ihmisiä sekä järjestetty lukuisia kokouksia ja syntymäpäiviä. 
 Tilaan haluttiin uudet verhot ja jonkin aikaa sopivaa haettuamme, päädyttiin ruskea-kultaraitaiseen kankaaseen. Sen hohde näyttää arvokkaalta ja se sopii myös ruskeisiin kalusteisiin, jota huoneessa on. Kelta-asuinen rouva taulussa liittyy jotenkin Tallipihaan (en vaan nyt just muista miten, sorry!) ja taulu on ollut kabinetissa niin kauan kuin muistan.


Tämän ihanan lempparitapettini lisäksi Tallipihan rakennuksissa on useita hienoja tulisijoja, joita rakastan. Valkoiset kakluunit ja kauniit viherkasvit pylväiden päässä kruunaavat tunnelman. Kyllä täällä kelpaa kahvitella.


 En ole mikään prokuvaaja, joten suosittelen käyntiä Kahvilassa, jolloin voitte omin silmin ihastella uutta ilmettä. Sunnittelupuuhat on kyllä mukavia, kun näkee niin konkreettisesti muutokset. Mukavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti