perjantai 22. maaliskuuta 2019

Viikon väri: Old Violet


Annie Sloanin Chalk Paint™ värikartasta löytyy 39 eri värisävyä. Kuvan värikartasta puuttuu vaaleanvihreä LemLem, sekä vuoden 2019 alkupuolella ilmestyneet Chicago grey ja Svenska Blue. Itse huomaan mieltyneeni tietynlaisiin sävyihin, lähinnä viileisiin punaisiin, sinisiin ja vihreisiin, jotka löytyvät kartan vasemmalta reunalta. Lämpimät keltaiset, oranssit ja murretut vihreät kartan oikealla laidalla eivät tule mieleeni lainkaan, kun aion maalata jotain. Siispä heitin haasteen itselleni kaikkien sävyjen kokeilusta ja päätin toteuttaa sen aakkosjärjestyksessä niin vaikeimmat valinnat eivät jää viimeisiksi.


Tänään esittelyvuorossa on Old Violet. Maalauskohde on joitakin kymmeniä vuosia vanha ruskea lipasto. Sen muoto jäljittelee rokokooajan mahalipastoa etupuolelta, mutta takajalat on tönkön suorat ja materiaali pitkälti lastulevyä.Toteutin tämän maalaustyön jo itseasiassa vuonna 2017. Maalasin lipaston pariin otteeseen Annie Sloanin Old Violetilla ja vahasin kirkkaalla vahalla. Käytin myös aika paljon mustaa vahaa patinointiin ja sen ansiosta kannen voimakkaat puunsyyt tulivat näkyviin paremmin.
Lipasto on ollut myymäläkäytössä jo pari vuotta, joten tarkkasilmäiset näkevät hieman kulumaa ja naarmuja lipaston kannessa. Lipaston vetimet olivat niin pienillä ruuveilla kiinni, etten irroittanut niitä lainkaan, vaan maalasin yli. Maalauksen jälkeen hion niitä hieman sanding padsilla, mutta lopullinen ilme syntyi Bright gold Gilding waxilla. Tunnettuun tapaan en pystynyt pitämään näppejäni kurissa vaan sivelin kultavahaa lopulta melko paljon joka puolelle lipastoa. Lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen, sillä kullan kimallus korostaa kauniisti kaarevia muotoja.


Tämäkin lipasto on myynnissä putiikilla, tervetuloa katsomaan! Mahtavaa aurinkoista viikkoa kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti