tiistai 1. toukokuuta 2018

Viikon väri: Antibes Green

Annie Sloan  Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 sävyä. Itse huomaan mieltyneeni kartan vasemman laidan viileisiin punertaviin, sinisiin ja vihreisiin sävyihin, kun taas oikean laidan lämpimät sävyt jäävät täysin huomiotta. Siispä heitin haasteen itselleni ja aion maalata kartan kaikki sävyt. Toteutan homman aakkosjärjetyksessä ettei hankalimmat värit jää viimeisiksi. 


Antibes green on voimakas kirkkaan vihreä sävy, joka ei ole lempivärejäni missään nimessä. Pitikin pohtia millä tavoin siitä saisi itselleni mieluisn lopputuloksen. Niinpä maalasin tummanruskean tuolin ensin itselleni tutummalla Florencella, jonka päälle sudin Antibeksen vihreän. Kulutin pintaa Annie Sloanin sanding padsillä niin että alin alkuperäinen ruskea sävykin tuli esiin paikoitellen. Kulutetut ja vanhannäköiset pinnat on mun juttu!
Vahasin tuolin kuluttelujen jälkeen Annie Sloan Clear waxilla. Pohdin myös tumman tai mustan vahan käyttöä patinointiin, mutta en sitä kuitenkaan laittanut, että kirkas Antibes ei likaannu.Varastoistani löytyi sopiva pieni pala Sandersonin pellavaa, jolla tuolin istuimen sai verhoiltua. Kankaassa oli sopivasti erisävyisiä vihreitä lehtiä sekä rusehtavia ja liloja muita kuvioita, jotka sopivasti mätsäävät tuolin alkuperäiseen ruskeaan pohjaväriin. Valitsin reunaa kiertämään violetin sävyistä nauhaa ja nyöriä, koska kaipasin reunaan vähän kontrastia. Myös vihreitä nauhoja mallailin, mutta silmää miellytti nämä valitut enemmän. Olen ihan tyytyväinen tuoliin. Siitä tuli mielestäni raikas ja keväinen, eikä lainkaan vastamaalatun oloinen. Pientä piristystä tähän sateiseen päivään :)

Seuraavana vuorossa onkin helppo väri! Ihanan lälly vaaleanpunainen Antoinette, jota käytin jo vähän ensimmäisessä projektissa Amsterdan greenin kanssa. 
Värikästä viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti