tiistai 8. toukokuuta 2018

Viikon väri: Arles

Annie Sloan  Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 sävyä. Itse huomaan mieltyneeni kartan vasemman laidan viileisiin punertaviin, sinisiin ja vihreisiin sävyihin, kun taas oikean laidan lämpimät sävyt jäävät täysin huomiotta. Siispä heitin haasteen itselleni ja aion maalata kartan kaikki sävyt. Toteutan homman aakkosjärjetyksessä ettei hankalimmat värit jää viimeisiksi. 


Tällä kertaa vuorossa on Arles, lämpimän keltainen sävy, joka ei herätä mitään ajatuksia minussa. Varastossani on ajelehtinut vuositolkulla raskaat, runsaat kipsiset kehykset, joille ei ole löytynyt mitään paikkaa. Mutta nyt päätin maalata niiden kolhiintuneet pinnat uuteen uskoon.


Krumeluurien kehysten maalaaminen oli aikamoista töpöttelyä ja sutimista, että joka koukero sai väriä pintaansa.Maalatun kehyksen sudin Annie Sloanin Clear waxilla kauttaaltaan. Lisäksi halusin koristeisiin syvyyttä ja töpöttelin vaahtomuovin palalla tummaa vahaa patinoimaan pintaa. Töpöttelyn jälkeen pyyhin liiat pois puhtaalla liinalla ja kirkkaalla vahalla. 


Keltaiset kehykset kaipasivat mielestäni hiukan säihkettä. Kokeilin pintaan ensin Annie Sloanin Gildin Waxia, jonka sävy oli bright gold. Tuo kulta ei erottunut lainkaan maalipinnasta ja vähän arvalla kokeilin sitten bright silveriä. En ehkä normaalisti yhdistäisi keltaista ja hopeaa, mutta ei se lopulta pöllömmältä näyttänyt. 


Näin jälkikäteen ajateltuna hopean hohde yhdistää keltaiset kehykset kivasti harmaaseen tapettiin. Kehykset nimittäin löysivät paikkansa putiikin maalihyllyn päältä. Olkoon ne esimerkkinä siellä!

Seuraavana onkin vuorossa Aubusson blue. Sen esittely on helppoa sillä putiikilla on valmiiksi maalattuna useampikin mööpeli.
Värikästä viikkoa!


2 kommenttia: