tiistai 8. toukokuuta 2018

Viikon väri: Antoinette & Barcelona Orange

Annie Sloan  Chalk Paint™ värikartasta löytyy 37 sävyä. Itse huomaan mieltyneeni kartan vasemman laidan viileisiin punertaviin, sinisiin ja vihreisiin sävyihin, kun taas oikean laidan lämpimät sävyt jäävät täysin huomiotta. Siispä heitin haasteen itselleni ja aion maalata kartan kaikki sävyt. Toteutan homman aakkosjärjetyksessä ettei hankalimmat värit jää viimeisiksi. 


Tällä kertaa vuorossa on yksi lemppareistani, viileän vaalean punainen Antoinette. Olin jo pitkään haaveillut sen yhdistämisetä Barcelona Orangeen, niin että värit liukuvat toistensa lomaan. Ostin tutulta sopivan mööpelin tähän tarkoitukseen. Mäntylipasto, miljoonalaatikoineen saa uuden kodin putiikilta pikkutuunauksen jälkeen. Irrotin lipaston laatikot ja ovet paikoiltaan ja poistin niistä vetimet. Pyyhkäisin pölyt ja annoin mennä! Sudin lipaston kauttaan (myös sisäsosista) Antoinetella ja annoin kuivua. Nostin alimmat laatikot paikoilleen ja kiinnitin ovet. Toisen maalikerroksen aloitin alhaalta Barcelona Orangella, jota sudin alhaalta tasaisemmin ja puoliväliin korkeutta tultaessa huolimattomammin kevein ottein. 


Annoin kuivua toisen maalikerroksen ja kolmannelle kerrokselle otin maalia muovipurkin pohjalle ja lisäsin reilusti vettä. Ohennetulla maalilla ja vaahtomuovin palalla hieroin kaapin pintaa, jotta kaksi eri väriä sulautuisivat toisiinsa. Vuoron perään vaaleanpunaista ja oranssia, kunnes olin jotakuinkin tyytyväinen. Hiertämistä, maalin lisäilyä ja laimentelua olisi voinut tehdä loputtomiin, mutta jossain kohtaa päätin, että nyt riittää.


Lopuksi vahasin kaapin Annie Sloanin Clear waxilla. Olin ajatellut myös lisätä vähän kultavahaa, mutta en sitten sitä laittanutkaan. Putiikin poistokorista löytyi aika monta vaaleanpunaista nuppia laatikoihin, mutta ihan kaikkiin nekään eivät riittäneet. Kultaisilla ananas-vetimillä sain lipastoon sen viimeisen silauksen, jota se kaipasikin.Siellä se nyt pönöttää putiikilla valmiina. Maalasin alun pitäen sisäosat myös siksi, että jos tulevaisuudessa tarvin enemmän esillepanotilaa kuin säilytystilaa, niin lipastosta voi huoleti poistaa laatikoita ja ovet.


Lopputulos näyttää oikeastaan juuri siltä miltä kuvittelinkin. Mukava projekti ja raikas lopputulos!


Seuraavana vuorossa on Arles, lämmin keltainen sävy. Taas sieltä kartan oikeasta reunasta :) 
Maalailemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti